ارتقای تکنولوژی را به سمت مصرف بهینه انرژی سوق دهیم

08 آذر 1402 - 05:34

معدن و صنایع معدنی یکی از بخش‌های حیاتی اقتصادی کشور است که نقش مهمی در تأمین مواد اولیه ضروری برای تولید محصولات مختلف دارد. ارتقای تکنولوژی در کلاس جهانی تحولات عمده‌ای را در این بخش ایجاد ‌کرده ‌است و با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات مورداستفاده در معدنکاری نیز تغییرات قابل‌‌‌‌‌توجهی را تجربه کرده‌‌‌‌‌اند. ساخت ماشین‌آلات خودکار، دستگاه‌های حفاری هوشمند و وسایل نقلیه خودران سبب افزایش بهره‌‌‌‌‌وری و همچنین کاهش هزینه‌‌‌‌‌ها در این بخش شده است به‌اضافه اینکه با بهره‌گیری از تکنولوژی می‌توان چالش‌های مختص به یک جغرافیا را هم مدیریت کرد به‌طور مثال چالش انرژی در کشور با هدایت ایجاد تکنولوژی در مصرف بهینه آن این چالش را رفع و هزینه‌های این بخش را کاهش می‌دهد.

معاون معادن و فرآوری وزارت صمت در این خصوص عنوان کرد: در دنیای امروز در تمامی صنایع و مشابه آن معدن و صنایع معدنی، تکنولوژی سبب کاهش قیمت تمام‌شده و افزایش بهره‌وری است و مشخصاً در صنایع معدنی باید به دلیل کمبود انرژی، توسعه تکنولوژی در بخش انرژی باشد. هرچند که سعی ما بر این است زیربنای بخش انرژی را توسعه دهیم اما به همت شرکت‌های بزرگ هم متکی هستیم. توسعه تکنولوژی بیشتر از تأمین منابع مالی به همکاری دوسویه نیازمند است که باید بین بخش معدن و شرکت‌های ارائه‌دهنده فناوری رقم بخورد تا ظرفیت‌های توسعه‌ای در کشور ایجاد گردد.
محتشمی پور افزود: با همراهی دیگر ارگان‌ها در تلاشیم تا بخشی از محدودیت‌ها را رفع کنیم. نگاهی به روند فعالیت تولیدکنندگان بزرگ دنیا نشان می‌دهد با تکنولوژی بالا سعی بر کاهش مصرف انرژی و فعالیت اصولی بر مبنای حفظ حداکثری محیط‌زیست دارند و ما نیز در این مسیر حرکت خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با اعمال محدودیت‌های درست، مصرف انرژی را کاهش دهیم و اصلاح مصرف در اولویت‌های تولیدکنندگان و الزامات تصمیم‌سازان باشد.به گفته معاون معادن و فرآوری وزارت صمت موضوع بهره‌وری انرژی باید در اولویت صنایع قرار گیرد.
محتشمی پور خاطرنشان کرد: متأسفانه در شرایطی که صنایع فعال در بخش فولاد کشور با چالش تأمین انرژی مواجه‌اند و با قطعی‌های پیاپی مواجه‌اند فشار مضاعف برای توسعه صنایع جدید در این بخش اعمال می‌شود. در حالیکه باید آگاه باشیم امکان تأمین این حجم گاز برای تأمین صنایع در سال‌های آینده را نخواهیم داشت و باید به فکر چاره منطقی برای عدم توقف تولید آن‌ها باشیم. به عبارتی باید بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها به این بخش سوق داده شود. بخش معدن و صنایع معدنی سابقه تاریخی دارد و این حوزه زاینده نباید برای زیرساخت‌ها با چالش‌های این‌چنینی مواجه بود.
وی یادآور شد: این موضوع را هم در نظر داشته باشیم که تحریم‌ها نیز مستقیماً بر این چالش تأثیر داشته که البته توأمان تهدید و فرصت است. در برخی مواقع شرکت‌های ارائه‌دهنده تکنولوژی نتوانسته‌اند ایده را به مرحله پایانی برسانند و عامل اصلی این موضوع تحریم بوده است که با توسعه تکنولوژی در داخل می‌توان بخشی از آن را رفع کرد که البته کندی و سختی آن قابل کتمان نیست.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *