قیمت مس در بازارهای جهانی در حالی به سطح 10هزار دلار به ازای هر تن رسیده است که نگرانیها درخصوص تقاضا همچنان پابرجاست و این قیمت مس طی دوسال گذشته بالاترین سطح برای این فلز سرخ به حساب میآید. در چنین شرایطی سرمایهگذاران همچنان بر این باورند که معدنچیان بزرگ تولیدکننده مس در جهان که در حال حاضر با توجه به مشکلات موجود در این صنعت دست از فعالیت برداشتهاند، با ادامه این وضعیت و افزایش میزان تقاضاها بر مشکلات این معادن اضافه خواهد شد و در نتیجه این صنعت در ادامه با معضل جدیتری مواجه خواهد شد. با توجه به روند رو به رشد اقتصاد چین طی روزهای گذشته، بازارهای فلزات اساسی افزایشی بودند و در این میان مس با قیمت 9هزار و 998دلار به ازای هر تن به بالاترین قیمت دوسال اخیر خود رسید.
نشانههای بهبود فعالیتهای تولیدی در چین و ایالاتمتحده موجب تقویت بازار فلزات شد. هرچند تنشهای ژئوپلیتیک و همچنین عدماطمینان مجدد در زمینه سیاستهای پولی در هر لحظه میتواند روند این مسیر صعودی را معکوس کند و فلزات اساسی در سراشیبی قیمتی بیفتند. اوجگیری قیمت مس در ابتدا با انبوهی از اختلالات در معادن بزرگ آغاز شد که باعث شد واحدهای ذوب برای یافتن منابع تامینکننده مس جایگزین تلاش کنند و به نوعی به تکاپو افتاده بودند. در این بین تقاضای فصلی در چین در پایینترین سطح بود که این موضوع نیز به کاهش تقاضا در بازار جهانی دامن زد، اما امیدهایی وجود دارد که نشان از آن دارد که بازگشت آزمایشی فعالیت واحدهای تولیدی مجددا میزان تقاضا را افزایشی کند.
قیمت مس در روز دوشنبه با رشد 1.1درصدی به کانال 9هزار و 998دلار به ازای هر تن رسید که این رقم در روز سهشنبه 22آوریل حدود 1.7درصد کاهش را به ثبت رساند. معاملات آتی مس در یک اصلاح فنی احتمالی به زیر 4.5دلار در هر پوند بازگشت، چراکه معاملهگران پس از افزایش شدیدی که مس در اواسط فوریه آغاز کرد، سودهای کلانی را به دست آوردند. همچنین سرمایهگذاران برای تولید ارقام PMI از اقتصادهای بزرگ آماده شدند تا تفکر جدیدی در مورد چشمانداز کلی تقاضا داشته باشند. در همین حال، به دلیل همزمانی ریسک عرضه با نشانههایی از تقاضای قوی، قیمت مس به نزدیکی بالاترین حد در دوسال گذشته رسید.
دنیای اقتصاد