برنامه‏‏‌های چین برای تقویت صنعت مس

20 آبان 1403 - 04:33

به گزارش عیار معدن، چین به‌ عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس در تلاش است تا استانداردهای این صنعت را افزایش دهد و واردات کنسانتره خود را نیز در این راستا بهبود بخشد. دولت چین حداقل سه‌مجوز جدید به شرکت‌های خصوصی برای فرآوری عیارهای پایین‌‌‌تر در چند ماه گذشته صادر کرده است و پیش‌بینی می‌شود وضعیت تقاضا در این کشور طی ماه‌‌‌های آینده بهبود یابد. چین به شرکت‌های خصوصی بیشتری اجازه داده است تا کنسانتره‌‌‌های آلاینده بیشتری را در داخل کشور ترکیب کنند.
کشوری که نیمی از مس جهان را مصرف می‌کند و به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات اساسی به‌ویژه فلز سرخ شناخته شده است، در تلاش است تا نمرات استاندارد کافی را در صنعت مس تامین کند. این موضوع می‌‌‌تواند به طور قابل‌توجهی دامنه کنسانتره‌‌‌های مس را که در حال حاضر تحت قوانین سختگیرانه گمرکی قرار دارد و چین می‌‌‌تواند وارد کند افزایش دهد. چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس در جهان است، با وجود این به‌عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ معدنی شناخته شده است. به عبارت بهتر باید کنسانتره را به‌عنوان ماده‌‌‌ای که از سنگ معدن مس به صورت خردشده استخراج و بعد به فلز تصفیه‌‌‌شده تبدیل می‌شود، وارد کند تا نیازهای خود را برآورده سازد.

عرضه کنسانتره گران در بازار چین

استانداردهای وارداتی چین اجازه می‌دهد فقط حدود ۲۰‌درصد از کنسانتره مس جهان به کشور وارد شود و بقیه آن بیش از حد آلاینده در نظر گرفته می‌شود. فقط شرکت‌های بزرگ دولتی معمولا مجاز به خرید و ترکیب کنسانتره‌‌‌های مسی هستند که مواد شیمیایی سمی بیشتری مانند آرسنیک نسبت به گریدهای استاندارد دارند. بازرگانان خارجی که از فرآوری کنسانتره‌‌‌های آلاینده در چین نیز منع شده‌‌‌اند، باید کنسانتره‌‌‌ها را در کره‌جنوبی، مالزی و تایوان قبل از فروش با کارخانه‌‌‌های ذوب چینی مخلوط کنند تا استاندارهای کافی حاصل شود. دولت حداقل سه‌مجوز جدید به شرکت‌های خصوصی برای فرآوری عیارهای پایین‌‌‌تر در چند ماه گذشته داده؛ چراکه وضعیت کمبود کنسانتره مس استاندارد بدتر شده است. دولت استانی لیائونینگ در شمال شرق چین اول نوامبر عنوان کرد که تاسیسات ترکیبی جدید در بندر دالیان دارد. چین در طول سال‌ها به‌سرعت در زمینه ذوب مس توسعه ‌یافته و کمبود جهانی مواد خام مس را تسریع و کنسانتره‌‌‌ها را گران‌‌‌تر از همیشه در بازار عرضه کرده است.

کمبود کنسانتره مس موجب توقف اجباری اجرای برخی از ‌‌پروژه‌‌‌های جاه‌‌‌طلبانه مس چین، ازجمله به تعویق افتادن کارخانه جدید Tongling Nonferrous به نیمه دوم سال ۲۰۲۵ شده است. به گفته موسسه مشاوره CRU، حدود ۳.۲میلیون تن ظرفیت جدید ذوب مس چین نیز در پنج‌سال آینده به بازار عرضه می‌شود. طبق خبرهایی که پیش‌تر منتشر شده بود، داده‌‌‌های گمرک نشان می‌‌‌داد واردات مس خام چین در ماه سپتامبر سال‌جاری نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته است که دلیل آن بهبود تقاضای فصلی و چشم‌‌‌انداز مصرف برای این فلز صنعتی است. همچنین آمارهای اداره کل گمرک نشان می‌دهد واردات مس و فرآورده‌‌‌های فرفورژه در ماه سپتامبر به ۴۷۹‌هزار تن رسید که ۱۵.۴‌درصد نسبت به واردات ماه اوت افزایش داشت. تحلیلگران بر این عقیده بودند که افزایش قیمت جهانی مس حامی واردات بیشتر  بود که به پنجره آربیتراژ باز برای معامله‌‌‌گران منجر شد تا از طریق واردات سود کسب کنند.

ریزش قیمت مس در بازار جهانی

داده‌‌‌ها نشان می‌دهد واردات مس در ۹ماهه سال‌جاری ۲.۶‌درصد افزایش را به ثبت رساند و به ۴.۰۹میلیون تن رسید. آمار گمرک اعلام کرد که واردات کنسانتره مس در ماه سپتامبر به ۲.۴۴میلیون تن رسید که ۸.۹‌درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت. واردات کنسانتره مس در ۹ماه سال‌جاری ۲۱.۰۶میلیون تن بود که ۳.۷‌درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت. معاملات آتی مس در آخرین روز معاملاتی یعنی ۸نوامبر به ۴.۳دلار به ازای هر پوند سقوط کرد، چراکه بازارها در مورد چشم‌‌‌انداز تقاضا پس از اینکه دولت چین از ارائه سیاست‌‌‌های مستقیم تازه به اقتصاد خودداری کرد، حجم تقاضا در بازارها تحت‌تاثیر قرار گرفتند. سیاستگذاران ارشد کنگره ملی خلق چین یک بسته مبادله بدهی ۱۰تریلیون یوآنی را برای پذیرش بدهی‌‌‌های خارج از ترازنامه از دولت‌‌‌های محلی و بهبود دسترسی آنها به وام‌‌‌های ارزان‌‌‌تر رونمایی کردند. با این حال، سرمایه‌گذاران ناامیدی نسبت به توسعه جریان‌‌‌های جدید را نشان داده و انتظارات در مورد حمایت از تولید را کاهش دادند که به چشم‌‌‌انداز تقاضا برای نهاده‌‌‌های صنعتی مس آسیب رساند.

دنیای اقتصاد

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *