تاثیرپذیری بازار مس از آینده روابط تجاری آمریکا و کانادا

19 دی 1403 - 02:45

تکلیف این مسئله که آیا دولت جدید ترامپ تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک را به سرعت اجرایی خواهد کرد و یا اینکه تحریم‌های تجاری سخت‌گیرانه بیشتر یک تاکتیک مذاکره هستند، تا ماه‌های آینده روشن نخواهد شد.

به گزارش عیار معدن و به نقل از پایگاه «mining.com»، برنامه‌ریزی‌هایی برای بازبینی توافق‌نامه ایالات متحده آمریکا مکزیک کانادا (USMCA) در سال ۲۰۲۶ انجام شده بود که ممکن است زودتر از موعد مقرر اتفاق بیفتد زیرا تعرفه‌‌های جدید عملا توافق‌نامه تجارت آزاد میان این کشورها را که در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ امضا شده بود، نادیده می‌گیرند.

آژانس «Benchmark Mineral Intelligence» طی یادداشتی اعلام کرد که در صورت اعمال این تعرفه‌ها (که همچنان با تردیدهایی همراه بوده زیرا ترامپ این تحریم‌ها را به امنیت مرزی مرتبط کرده است)، تاثیرات آن نه‌ تنها بر زنجیره ارزش مس بلکه بر تقاضای نهایی آن در منطقه نیز احساس خواهد شد؛ به‌ ویژه اگر کانادا و مس دست به اقدامات تلافی‌جویانه بزنند.

کانادا یکی از تامین‌کنندگان اصلی بازار مس ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود؛ هرچند که تجارت انرژی و نفت خام بین این دو کشور بسیار بزرگ‌تر است. با توجه به کاربرد گسترده مس، اختلال در عرضه آن می‌تواند تاثیرات قابل‌توجهی در بخش پایین‌دستی به‌ ویژه در صنعت خودروسازی داشته باشد. صنعت خودروسازی از ۹۰۰ میلیارد دلار تجارت سالانه بین این دو کشور، جایگاه سوم را به خود اختصاص می‌دهد.

بر اساس گزارش آژانس «Benchmark»، مجموع واردات مس تصفیه‌ شده ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۳ به ۷۶۷ هزار تن رسید و در سال ۲۰۲۴ تا ماه سپتامبر، این حجم در حدود ۶۹۱ هزار تن بود. بیشتر این واردات از شیلی صورت گرفته است و کانادا و مکزیک در رتبه‌های بعدی گرفته دارند.واردات مس تصفیه‌ شده از کانادا و مکزیک به ترتیب ۱۲۸ و ۱۴ هزار تن بود که حدود ۱۶ درصد از مجموع واردات ایالات متحده آمریکا از این فلز را در سال ۲۰۲۳ تشکیل می‌دهد.

با وجود اینکه کانادا از تامین‌کنندگان بزرگ کاتد مس به شمار می‌رود، صادرات محصولات نیمه‌ساخته و آلیاژی مسی این کشور به ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۳، معادل ۴۲ درصد یا ۲۰۷ هزار تن از مجموع واردات این نوع محصولات در ایالات متحده آمریکا بود.بر اساس گزارش آژانس «Benchmark»، واردات محصولات نیمه‌ساخته مسی از کانادا عمدتا شامل مفتول مسی می‌شود و این کشور در طول دهه گذشته، بیش از ۸۰ درصد از نیاز وارداتی ایالات متحده آمریکا به سیم مفتولی را تامین کرده است.

طبق برآورد این آژانس، محصولات وارداتی از کانادا و مکزیک در صورت اعمال تعرفه‌ها از نظر قیمت رقابتی نخواهند بود. در این صورت نیاز است که این محصولات از کشورهای دیگر تامین شوند. به‌ طور مثال، مس تصفیه‌ شده از شیلی و محصولات نیمه‌ساخته از کره‌جنوبی، ژاپن و هند که این امر چشم‌انداز بازار مس را دگرگون خواهد کرد.

انتظار می‌رود که این امر علاوه بر تغییر جریان‌های تجاری، از تولیدات داخلی آمریکا نیز حمایت کند و به سرمایه‌گذاری در توانمندی‌های تولیدی منجر شود. قانون کاهش تورم (IRA) نشان داده است که ایالات متحده آمریکا با ارائه مشوق‌های مالی مناسب می‌تواند صنایع داخلی خود را به سرعت تقویت کند و با واردات بی‌رویه به رقابت بپردازد. با این وجود، به غیر از افزایش هزینه مواد وارداتی برای تولیدکنندگان مستقر در ایالات متحده آمریکا، مشوق مالی خاصی پیشنهاد نشده است.

در سال گذشته میلادی، چین حدود ۳۰۰ هزار تن قراضه مس از ایالات متحده آمریکا وارد کرد که بیش از ۱۷ درصد از تقاضای سالانه این کشور را تشکیل می‌داد و این امر ایالات متحده آمریکا را به بزرگ‌ترین صادرکننده قراضه مس به چین تبدیل کرد.طبق گزارش آژانس «Benchmark»، وضعیت کنونی تداعی‌کننده سال ۲۰۱۸ است؛ زمانی که چین در پاسخ به جنگ تجاری ترامپ، تعرفه بر قراضه مس ایالات متحده آمریکا را به ۲۵ درصد افزایش داد.

ایالات متحده آمریکا برای حمایت از صنایع داخلی و جبران کسری‌های ناشی از اختلالات به وجود آمده به دلیل تعرفه‌های اضافی، ممکن است تصمیم بگیرد صادرات مس ثانویه خود را محدود کند.

فلزات آنلاین

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *