علیآبادی در ادامه با بیان اینکه نمیتوان با واردات، تورم را مهار کرد و باید به سمت تولید صادراتمحور برویم، در پاسخ به سوالی درباره عرضه کم فولاد و پتروشیمی در بورس، گفت: در روال طبیعی اقتصاد، این موضوع نیاز به کنترل ندارد. اگر تولیدکننده منفعتش تامین نشود تولید نمیکند. اگر تولید نکند تورم ایجاد میشود و اگر تورم ایجاد شود اقتصاد به هم میریزد. پس باید تلاش کنیم منافع معقول و منطقی برای تولیدکننده به وجود بیاوریم تا او تشویق به تولید شود. بنابراین اینکه فکر کنیم با فشار آوردن به تولیدکننده میتوانیم تورم را مهار کنیم، تصور درستی نیست. باید تلاش کنیم تولیدکننده شرایط بهتری برای تولید پیدا کند و تولید را افزایش دهد.
وزیر صمت درباره اتفاقات حوزه معدن نیز گفت: در دومین مزایده بزرگ معدنی، ۶هزار محدوده به مزایده گذاشته و فقط ۷۰۰معدن واگذار شد. با توجه به اینکه دومین مزایده بود، در حال حاضر عملا شرایط برای ترک تشریفات و واگذاری از طریق مذاکره با کسانی که متقاضی هستند، آماده است. بنابراین از تعاونیها که به سرمایههای خرد مردم دسترسی دارند دعوت میکنم که در واگذاری معادن شرکت کنند تا مردم هم اعتماد لازم را برای اینکه سرمایهشان حفظ میشود داشته باشند.
علیآبادی در ادامه از احیای ۷۰معدن راکد خبر داد و گفت: ۲۱ بسته معدنی شامل محدودههای کوچکی که قبلا به آن علاقه نشان نمیدادند، تجمیع و اقتصادی و برای واگذاری آماده شدهاند. همچنین بزرگترین پایگاه امداد و نجات کشور در طبس آماده راهاندازی است که هدف آن در واقع امداد و نجات برای معدنکاران است. ولی میتواند به کشور خدمات دیگری هم بدهد.
این مقام مسوول در ادامه درباره موضوع انتقال آب نیز گفت: انتقال آب از خلیجفارس، یعنی شیرینسازی آب از خلیجفارس و انتقال آن به سیستان و بلوچستان و تامین تمام شهرهای بین مسیر و معادن و صنایع بین راه و بعد رسیدن آن به زاهدان، تامین آب شرب زاهدان و بعد تامین صنایع زاهدان و از آنجا رفتن به زابل و تامین شرب و صنعت آنجا و از آنجا به خراسانجنوبی و از خراسانجنوبی به خراسانرضوی تا پایان سال ۱۴۰۴ خیلی کار سنگینی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر این کار شروع شده و شاید اواخر امسال بتوانیم این آب را به دو استان کرمان و یزد برسانیم. همچنین در حال حاضر ۳هزار مگاوات نیروگاه در دست احداث است. اما برنامهریزی برای ۱۰هزار مگاوات انجام شده تا نگرانی تامین برق کارخانهها نیز برطرف شود.
علیآبادی همچنین در پاسخ به اینکه آیا توسعه سامانه شفافیت فروشگاه متوقف شده، این موضوع را رد کرد و گفت: مشکلی در پرداخت به پیمانکاران بود که برطرف شد. البته برای برخی هنوز مانده، ولی بیشترشان انجام شد. این موضوع بحث خیلی مهمی است و با توجه به پرداخت یارانه به مردم، داشتن سامانه یکپارچه که همه به هم متصل باشند و امکان کنترل جامع را فراهم کند یک ضرورت است. نواقصی در این بخش وجود دارد که تیم خاصی را برای این کار مامور کردهایم.
به گفته وزیر صمت، الان سامانهها فعال هستند. اتصال سامانهها به همدیگر و بعد اطمینان از اینکه این عملکردها حلقههای قاطع و قابل اعتمادی را به وجود میآورند، در حال کنترل است.