مهندسان یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه ولی عصر رفسنجان به دانش فنی ساخت آستر آسیاهای صنایع معدنی که یک محصول وارداتی بود، دست یافتند و عمر مفید آنها را به یک سال رساندند.
به گزارش عیار معدن، امیرحسین صرافپور از محققان تیم تحقیق و توسعه این شرکت محصول تولیدی این شرکت را آسترهای ترکیبی لاستیک-فلز دانست و گفت: ویژگیهای اصلی این آسترها این است که خواص آسترهای تمام لاستیکی و خواص آسترهای تماماً فلزی را به صورت توأمان دارند.
وی افزود: این آسترهای ترکیبی از نظر خواص ضد سایش مشابه آسترهای فلزی و از نظر وزن و سهولت نصب مشابه آسترهای لاستیکی است، ولی جنبه دیگر این دستاورد، طراحی و بهینهسازی طراحی هندسه آستر است که توانستیم در کشور توسعه دهیم.
صرافپور ساخت و طراحی این آستر را از روشهای شبیهسازی عنوان کرد و یادآور شد: آسترهای ترکیبی تولیدشده از دو بخش «لاستیک ضد سایش» و «فولاد ضد سایش» تشکیل شده است که این دو بخش با استفاده از روش آمادهسازی سطحی، لاستیک به فلز چسبانده شده و استحکام چسبندگی این دو لایه بسیار بالا است و این امر تضمین میکند که در طول عمر آستر به هیچ عنوان لاستیک از فلز کنده نشود.
این محقق اضافه کرد: یکی از فرآیندهای مهم تولید این نوع آسترها تضمین چسبندگی لاستیک به آستر بود که خوشبختانه در تستهای میدانی که در آسیای بالمیل مجتمع مس سرچشمه انجام شد و آستر به مدت یک سال در این بخش کارایی داشت.
صراف پور آسترهای ترکیبی تولید شده را دارای کاربرد در صنایع معدنی دانست و اظهار کرد: سنگ معدن که وارد آسیاهای شرکتهای مس و فولاد میشود، به همراه گلولههای فلزی در آسیا به چرخش میافتند و با این چرخش و حرکت گلولهها، سنگ معدن خرد میشود و در خروجی آن ذرات سنگ آهن به ابعاد ۲۰۰ تا ۳۰۰ میکرون به دست میآید.
وی با تاکید بر اینکه این آسیا، وظیفه خردایش را بر عهده دارد، خاطر نشان کرد: این آسترها نیز وظیفه دارند تا از جداره آسیا در برابر پوسیدگی و عوامل ساینده نگهداری کنند. وی گفت: عمر مفید این آسترها یک سال است، در حالی که عمر مفید آسترهای لاستیکی ۵ تا ۶ ماه برآورد میشود.بر اساس گزارش ایسنا، صرافپور با بیان اینکه این نوع آسترها از کشورهایی چون سوئد به صورت محدود وارد میشدند، گفت: به دلیل شرایط ارزی واردات این محصول به کشور قطع شده است و توانستیم نمونه آن را در کشور توسعه دهیم، با این تفاوت که عمر مفید آسترهای ما یک سال است.