پیش بینی افزایش ۱۰ درصدی تولید فلزات اساسی در نیمه دوم سال

07 آذر 1402 - 05:41

معاون برنامه ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی پیش بینی کرد میزان تولید شرکت‌های بزرگ در نیمه دوم امسال افزایش ۱۰ درصدی نسبت به ۶ ماه نخست­ داشته باشد.

به گزارش عیار معدن، سمیه خلوصی در نشست خبری در حاشیه بیستمین نمایشگاه ایران متافو گفت: در تمام زنجیره فلزات اساسی در نیمه نخست امسال افزایش تولید داشتیم. این در حالی است که برخی از شرکت‌های بزرگ توانستند با وجود قطعی برق بالاترین حدنصاب تولید را به ثبت برسانند.

وی با بیان اینکه زنجیره فلزات در کشور، به بلوغ مناسبی رسیده است افزود: اکنون در کشور بیش از ۳۰ میلیون تن شمش فولاد، بیش از ۳۰۰ هزار تن کاتد مس و حدود ۳۰۰ هزار تن سرب و روی تولید می‌شود.

خلوصی گفت: در شمش طلا بیش از ۱۰ تن تولید داریم و این نشان می‌دهد ظرفیت معدن کشور در حوزه فلزات اساسی به گونه‌ای است که زنجیره‌های فلزی به سطح قابل قبولی رسیده است.

وی افزود: در سال گذشته در زنجیره فولاد از ۱۱۰ میلیون تن سنگ خام تا ۳۰ میلیون تن شمش فولاد، کل زنجیره تولید و تامین را در کشور داشتیم به همین علت برگزاری یک نمایشگاهی که تمام شرکت‌های تامین کننده این زنجیره‌ها وجود داشته باشند، گام مناسبی در حمایت از تولید داخل است.

خلوصی به میزان تولید فلزات اساسی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: این زنجیره به سطح قابل قبولی رسیده است و امیدواریم به سمت محصولات با ارزش افزوده بالاتر حرکت کنیم. معاون برنامه ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) حرکت به سمت تولید فولاد سبز را از برنامه‌های این سازمان برشمرد و افزود: در زمینه دستیابی به فولاد سبز نیز طرح‌های اجرای نیروگاه‌های تجدید پذیر خورشیدی و بادی، فناوری تولید هیدروژن و انرژی پاک در دست اجرا است و همچنین طرح‌های بسیاری نیز برای کاهش آلایندگی در شرکت‌های زیرمجموعه در حال انجام است و امیدواریم تا سال ۲۰۳۰ میلادی بتوانیم پیشرفت قابل توجهی در این زمینه شاهد باشیم.

خلوصی به سند عناصر حیاتی و راهبردی نیز اشاره کرد و گفت: سند عناصر حیاتی و راهبردی بخش معدن کشور تهیه شده است و اولویت‌های اکتشافی سازمان متمرکز بر این عناصر و فلزات اساسی است.

معاون برنامه ریزی و توانمند سازی ایمیدرو، نمایشگاه ایران متافو را رویداد و فرصت مناسبی برای ارایه توانمندی‌های بخش معدن و صنایع معدنی در خاورمیانه دانست.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *