گزارشها از رونق فروش باتریهای لیتیوم آهن فسفات در بازارهای جهانی خبر میدهد.این باتریها که در بخش ذخیره سازی انرژی مورد اسفاده قرار میگیرند به عنوان یک گزینه مطلوب در بازار انرژی شناخته میشوند و حالا با بهبود بازدهی و افت قیمتی که به ثبت رسانده اند به عنوان گزینه اول پروژههای ذخیره سازی انرژی مطرح شدهاند.
این روند باعث شده سرعت رشد فروش باتریهای LFP از سرعت رشد فروش خودروهای برقی نیز بیشتر شود.از این رو کارشناسان معتقدند با وجود سهم بالای خودروهای برقی در بازار تقاضای این باتریها؛ این بخش ذخیره سازی انرژی است که ظرف ۵ سال آینده با ارسال بیش از ۲۰ درصد سفارشات خرید به بزرگ ترین خریدار این باتریها در آینده تبدیل خواهد شد.
مطابق با آمار ارائه شده از طرف رویترز، فروش خودروهای برقی در سال گذشته ۲۳ درصد رشد داشته و این درحالی است که فروش باتریهای ذخیره سازی رشد ۵۱ درصدی را پشت سر گذاشته است. روندی که در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت و رشد تقاضا برای این محصول سطوح بالاتر از ۴۰ درصد را حفظ خواهد کرد.
براین اساس یکی از مزیتهای کلیدی باتریهای LFP این است که برخلاف باتریهای لیتیوم متداول فاقد کبالت و نیکل گران قیمت است.موضوعی که بازار کبالت و نیکل را با تلاتم رو به رو کرده و باعث سقوط قیمت این عناصر شده است.همزمان قیمت باتریهای LFP رو به کاهش رفته است به طوری که طی ۱۸ ماه گذشته قیمت این محصولات به ۵۰ درصد رقم پیشبینی رسیده است.از آن سو این روند بازار لیتیوم را نیز تحت تاثیر قرار داده و تقاضای این عنصر ارزشمند را بالا خواهد برد.
پیشتر نشریه اکونومیست بازار باتریهای ذخیره سازی را تجارت تریلیون دلاری بعدی در حوزه انرژی پاک خوانده بود. مطابق برآورد موسسه تحقیقات بازار آلیِد، ارزش بازار ذخیره سازی انرژی از ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۲ به ۳۲۹.۱ میلیارد دلار میرسد. بانک UBS نیز برآورد میکند ظرفیت ذخیره سازی جهانی باید هشت برابر شود تا با گسترش انرژیهای تجدید پذیر هم گام بماند.
کارشناسان براین باورند هرچه شبکه برق بیشتر به انرژی های متغیری چون باد و خورشید وابسته شود، ذخیره سازی انرژی اهمیت بیشتری مییابد و این امر به توسعه بازار باتریها نیز کمک خواهد کرد.به گفته آنها نیروهای محرک این بازار آنقدر قدرتمند هستند که حتی تنشهای سیاسی و منطقهای نیز در چشم انداز ترسیم شده برای بازارها تاثیر گذار نمیشوند.