به گزارش عیار معدن، پیش بینی میشود مصرف و صادرات جهانی زغالسنگ حرارتی در سال جاری، در مقایسه با سال ۲۰۲۳ افزایش یابد و به رکورد جدیدی صعود کند.بنا بر دادههای اندیشکده انرژی «امبر» (Ember)، رشد تقاضا برای برق در بازارهای نوظهور موجب شده است تولید برق با سوخت زغالسنگ، در سال جاری تاکنون، ۲ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۳ افزایش یافته و به بالاترین حد خود صعود کند. آلایندگی ناشی از سوختن زغالسنگ نیز در سال ۲۰۲۴ به بالاترین حد خود خواهد رسید. بعلاوه، صادرات جهانی زغالسنگ حرارتی که در نیروگاههای زغال سوز استفاده میشود نیز در سال جاری به دلیل تقاضای بالاتر در هند و چین، افزایش یافته است.
طبق دادههای تحلیلگران کالای شرکت کپلر، صادرات زغالسنگ حرارتی جهان در فاصله ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۲۴، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۹ میلیون تن افزایش یافته است. برآورد کپلر حاکی از آن است که اندونزی به عنوان بزرگترین صادرکننده زغالسنگ در جهان، امسال برای اولین بار بیش از ۵۰۰ میلیون تن زغالسنگ صادر خواهد کرد.
آژانس بین المللی انرژی (IEA) در بررسی اجمالی بازارهای زغالسنگ در ژوئیه اعلام کرد تقاضا برای زغالسنگ در سال گذشته، ۲.۶ درصد رشد کرد و به بالاترین حد خود رسید. این آژانس در آن زمان، انتظار داشت تقاضا برای زغالسنگ در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳، به طور کلی ثابت بماند. اما روند رشد تقاضا در چین و هند ادامه یابد.
اگرچه سهم زغالسنگ در تولید برق چین در سالهای اخیر با رونق انرژیهای تجدیدپذیر کاهش یافته، اما تولید و تقاضا برای زغالسنگ همچنان قوی مانده است. با وجود افزایش تولید برق آبی در اوایل سال جاری پس از بارندگی فراوان، که باعث کاهش سهم زغالسنگ در ترکیب انرژی این کشور در طول تابستان شد، زغالسنگ همچنان برای تولید حدود ۶۰ درصد از برق چین سوزانده میشود.بر اساس گزارش اویل پرایس، اما تولید برق آبی در سپتامبر، کاهش شدیدی یافت و باعث شد استفاده از زغالسنگ حرارتی برای تولید برق در بحبوحه افزایش تقاضا در دومین اقتصاد بزرگ جهان، افزایش یابد.