مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور گفت: سهم ما از تجارت جهانی گوهرسنگها و فلزات گران بها، کمتر از یک درصد است.سیدابومحمد هاشمی ؛ درباره سهم کشور ما از بازارهای جهانی گوهرسنگها افزود: طبق آماری که ما به صورت یک کار پژوهشی از حوزه گوهرسنگ ها، فلزات گران بها و الماس داریم، در سال حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار گردش مالی این مجموع است که سهم ما از این تجارت خیلی ناچیز و کمتر از یک درصد است.
به گزارش عیار معدن، وی ادامه داد:، اما با توجه به تدوین سند ملی (گوهرسنگ ها)، برنامههایی در دستور کار داریم تا در یک برنامه ۵ ساله بتوانیم به یک درصد از گردش مالی دنیا در حوزه گوهرسنگها برسیم.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور درباره تدوین سند ملی گوهرسنگها نیز گفت: از سه سال پیش، روی “سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور” کار میکنیم که این سند بخشهای مختلفی از صنعت گوهرسنگ اعم از مسائل مربوط به اکتشافات تا توسعه بازار گوهرسنگ را دربر میگیرد.وی با بیان اینکه اکنون کارهای خیلی خوبی دراین خصوص شده است افزود: ۳۱ استان را ازنظر استعدادها پایش کردیم، بنابراین اکنون در ۱۱ استان عملیات اکتشافی انجام میدهیم.
هاشمی با بیان اینکه اکتشافات سراسری یاقوت را در دستور کار داریم گفت: به منظور توسعه دانش تراش، نخستین دوره مسابقات آزاد ملی مهارت تراش گوهرسنگها را آبانِ امسال، در شهر جهانی صنایع دستی فردوس برگزار کردیم.
وی افزود: اکنون کارهای خیلی خوب و زیرساختهای مناسبی دراین خصوص ایجاد شده است و معتقدم اگر در حوزه بازار هم بتوانیم چه بازارهای داخلی و چه بازارهای بین المللی ورود کنیم این صنعت مسیر خود را پیدا خواهد کرد.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور به برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی گوهرسنگها اشاره کرد و گفت: ما امروز نخستین نمایشگاه تخصصی گوهر سنگها و صنایع وابسته را در نمایشگاه بین المللی تهران داریم. این رویداد مکمل زیرساخت سازی است که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در حوزه گوهر سنگها انجام داده است.
وی افزود: ما بایستی به هر شکل ممکن در این حوزه به بازارهای بین المللی گوهرسنگها ورود کنیم، برای اینکه اگر این زنجیره کامل نشود، ما هر تلاشی در داخل کشور داشته باشیم، قطعا ناقص خواهد بود و به نتیجه نمیرسد، بنابراین به منظور توسعه بازار، ”نخستین نمایشگاه تخصصی گوهرسنگ ها“ را فردا برگزار خواهیم کرد.
هاشمی در ادامه به بخش نوآوری و مباحث مربوط به نوآوری در حوزه گوهر سنگها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه گوهرسنگ یک هنر صنعت، برای خلاقیتها و نوآوری هاست، مشخصا روی حوزههایی مثل ”تراش“ خیلی موثر است البته روی مباحث مربوط به اکتشافات نیز میتوانیم نوآوریهایی داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به اینکه گوهرسنگها نوع خاصی از مواد معدنی است، میتواند نوآوری و خلاقیتها در حوزههای گوهرسنگها و استخراج آنها اعمال شود.مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور گفت:، چون این حوزه دست نخورده است قطعا نوآوری و خلاقیتها میتواند نقش مهمی را در توسعه این صنعت در کشور دنبال کند.