به گزارش عیار معدن، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد که در حال حاضر ۶.۹ میلیارد دلار پروژههای توسعهای، عمرانی و زیرساختی در این شرکت در حال احداث است.حسین مدرس خیابانی در دیدار با محمدعلی طالبی استاندار کرمان ضمن تبریک به ایشان برای انتصاب به عنوان استاندار دیار کریمان، اظهار کرد: ما خیلی خوشحالیم که جنابعالی به عنوان یک استاندار موفق و خوشنام به استان کرمان آمدهاید و خوشحالتر هستیم به خاطر اینکه شما از اهالی استان معدنخیز یزد هستید. این برای ما باعث دلگرمیاست که انشالله با کمک شما بتوانیم مسائل شرکت ملی مس را بهتر از گذشته حل و فصل کنیم.
وی با اشاره به اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران در یک برنامهریزی هدفمند تحت عنوان «طرح کیمیا» به دنبال تولید یک میلیون تن کاتد مس در افق سال ۱۴۰۷ است، اظهار کرد: امروز بیش از هر روز دیگری ایجاد و استقرار صنایع پایین دستی صنعت مس در کشور و خصوصاً استان کرمان لازم است و جنابعالی میتوانید کمک کنید این صنایع هرچه سریعتر شکل بگیرند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مسایران افزود: ما به عنوان بالادست صنعت مس همچون همه جای دنیا سرمایهگذاریهای پرریسک و کلان را انجام میدهیم و انتظار داریم در بحث سرمایهگذاریهای خرد به منظور ایجاد صنایع پایین دستی مس نیز بخش خصوصی به میدان بیاید.
مدرس خیابانی تصریح کرد: البته ما در این بخش هم حاضریم کمک کنیم و از طریق یک صندوق سی وی سی این آمادگی را داریم که از طرحهای دانشبنیان و قابل توجیه در این حوزه حمایت مالی کنیم. علاوه بر این شرکت ملی صنایع مس ایران حاضر است در بحث تامین خوراک دائم این صنایع هم تضمین کافی را بدهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امروزه دوره اجرای پروژهها بسیار طلاییتر از دوره بهرهبرداری از آنهاست، گفت: زمانی که پروژهها در حال احداث هستند پیمانکاران بسیاری در آنها فعالیت میکنند که هر یک از این پیمانکاران ممکن است، صدها نیروی کار داشته باشند که حجم زیادی اشتغال را در برمیگیرند.مدرس خیابانی افزود: شرکت ملی صنایع مس ایران در حال حاضر بیش از ۷۰ پروژه توسعهای، عمرانی و زیرساختی در حال اجرا دارد که مبلغی بالغ بر بیش از ۶.۹ میلیارد دلار در آنها سرمایهگذاری شده است و این رقم طی چند ماه آینده به بیش از ۱۰ میلیارد دلار نیز افزایش خواهد یافت.
وی همچنین با تاکید بر اینکه امروز موضوع ساخت داخل در شرکت ملی صنایع مس ایران به یک دغدغه جدی تبدیل شده است و دیگر یک شعار نیست، اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع تکیه بر توانمندیهای دانشمندان ایرانی، ما موضوع ساخت داخل را با جدیت در دستور کار همه بخشهای شرکت و مجتمعهای تولیدی خود قرار دادهایم و حتی در برخی موارد جلوی ثبت سفارش کالاها و تجهیزاتی که نمونههای داخلی آن ساخته شده است، را گرفتهایم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: همچنین ما در چند نوبت اطلاعیه دادهایم که حاضریم با هر شرکت داخلی که بتواند تجهیزات ما را بسازد، همکارییهای بلندمدت و تضمینشده داشته باشیم. حتی لیست این تجهیزات را نیز از طریق رسانهها اطلاعرسانی کردهایم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شرکت ملی مس طی یک سال گذشته با هدف حمایت از تولیدکنندههای داخل استان کرمان، خریدهای خود از داخل این استان را تا ۵۰ درصد افزایش داده است، اظهار کرد: در حوزه مسئولیتهای اجتماعی نیز امروزه در جای جای استان کرمان رد پای شرکت ملی مس به وضوح و با افتخار دیده میشود که همه اعداد و ارقام آن در این حوزه واضح و شفاف است. اگرچه که بنده شخصاً اعتقاد دارم مهمترین مسئولیت اجتماعی ملی مس ایجاد اشتغال برای جوانان و تولید برای کشور است.
وی تصریح کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران در حال حاضر ۵ ورزشگاه بزرگ در استان کرمان ساخته است که ارزش هر یک از آنها به بیش از ۴ هزار میلیارد تومان میرسد. ما در بخش درمان و احداث بیمارستانها، در حوزه آموزش و اقدامات فرهنگی و همچنین در حوزههای زیرساختی نیز اقدامات بسیاری داریم که آثار آنها به خوبی قابل مشاهده است. البته برای ما در شرکت ملی مس ترجیح این است که اگر قرار است فعالیتی در بخش مسئولیت اجتماعی انجام دهیم، این فعالیت در بخشهای زیرساختی باشد که نفع آن عمومیتر باشد.
طالبی استاندار کرمان نیز در این دیدار ضمن بیان برخی مسائل و مشکلات موجود با اشاره به اینکه امروز خبرهای خوبی از مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران شنیدیم که جای خوشحالی دارد، اظهار کرد: به طور کلی شرکتهای صنعتی و معدنی نقش بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت استان کرمان دارند. البته متاسفانه این استان برعکس استان یزد که بعضاً به صورت متوازن در همه بخشها به سمت توسعه حرکت میکند، در بعضی از حوزهها با عقبماندگیهایی مواجه است که باید با برنامهریزی جبران شوند.
وی با اشاره به اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران با توجه به پتانسیل و توانی که دارد باید همچنان به توسعه استان کرمان کمک کند، افزود: استان کرمان در حوزههای صنعتی و معدنی ظرفیتهای بسیاری دارد که باید از آنها به نحو مطلوبی در مسیر پیشرفت استان استفاده کنیم. این استان در بحث معادن سنگ آهن و صنایع فولادی برتریهای بسیاری دارد. در بخش کشاورزی هم همینطور. اما آیا از ظرفیت این بخشها در مسیر درست توسعه استان استفاده شده است؟
طالبی افزود: یا مثلا ما دو خودروساز بزرگ در استان کرمان داریم که میتوانند در بحث فعالیتهای جنبی خود کمک شایانی به اقتصاد و اشتغال استان بکنند، اما جالب است که در همه این سالها قطعهساز بزرگی در کنار آنها در استان شکل نگرفته و فرصت این بخش به راحتی از دست رفته است.وی تصریح کرد: یکی از انتظارات ما در استان کرمان ایجاد صنایع پایین دستی زنجیره مس است که متاسفانه در این حوزه هم سرمایهگذاریهای کافی صورت نگرفته است و لازم است در این بخش نیز تحرکات کافی انجام گیرد.
استاندار کرمان در پایان با تمجید از عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه مسئولیتهای اجتماعی اظهار کرد: ما انتظار داریم این شرکت در کنار همه تلاشهایی که در حوزه مسئولیتهای اجتماعی شهرستانهایی که مجتمعهای تولیدی مس در آنها مستقر است، دارد نگاه ویژهای هم به شهر کرمان داشته باشد و ما در این حوزه نیز نمود بیشتری را از شرکت ملی مس در شهر کرمان ببینیم.