به گزارش عیار معدن، معاون اقتصادی استانداری کرمان در گفتگویی گفت: ظرفیت زیادی در کشور وجود دارد تا گوهر سنگهای تراش نخورده وارد کشور و در داخل با پرداخت آنها ارزش افزوده ایجاد شود.امیر حسن زاده افزود: سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی را میتوان معدن خانگی دانست. ممکن است در شهرهای بزرگ و داخل آپارتمانها امکان تراش سنگ و فرآوری انها در خانه وجود نداشته باشد، اما در شهرهای کوچک میتوان در خانههای ویلایی سنگهای تراش نخورده را واحدهای مسکونی منتقل کرد.
به گفته حسن زاده با اجرای طرحی افرادی که علاقمند به کار در خانه هستند میتوانند در مدت ۳ ماه گوهر شناسی و گوهر تراشی را آموزش ببینند و در منزل کار خود را شروع کنند. معاون اقتصادی استانداری کرمان گفت تقریبا ۱۷ و ۱۸ استان کشور این ظرفیت را دارد ضمن اینکه این شغل در بازار مالی هم اهمیت زیادی پیدا کرده است.
وی افزود میتوان این سنگها را در مشاغل خانگی با نگاه به بازار صادراتی تراش داد. حسن زاده گفت گوهر ظرفیتی است که همه را میتوان درگیر کرد. خریدار و معامله سنگ، تراش آن، نصب آن بر روی پایه، فروش آن میتواند برای همه سنین شغل ایجاد کند ضمن اینکه این کار آب زیاد نمیخواهد، برق صنعتی نمیخواهد، حمل سنگهای قیمتی هم راحت است.
وی افزود: مشکل اساسی اینجاست که سنگهای خام زینتی یا همان گوهر سنگها جزو کالاهای لوکس حساب میشود و به همین دلیل اجازه وارد کردن آنها را به وارد کننده نمیدهند. اما محصولات زینتی باید متنوع باشد و همه نوع سنگ قیمتی در یک کالای زینتی وجود داشته باشد. به گفته حسن زاده به منظور رفع موانع واردات سنگ زینتی جلسهای برگزار شدکه موضوع رفع ممنوعیت ورود گوهر سنگ به مرکز رفع موانع واردات ارجاع داده و مقرر شد در کمسیون مقررات زدایی طرحی ارائه شود.
با برداشت موانع واردات سنگهای قیمتی و گوهر سنگهای خام ارزش افزوده سنگهایی که خودمان هم در داخل داریم افزایش پیدا میکند. به این ترتیب سنگ زینتی خام و تراش نخورده وارد میشود در داخل کشور تراش میخورد و با دیگر سنگهای قیمتی در کالاهای زینتی بکار برده میشود و مجددا با ارزش افزوده صادر میشود و بدین ترتیب هم اشتغال زیادی ایجاد میشود و هم بازار معاملات سنگ زینتی رونق پیدا میکند.