قیمت مس کاهش یافت

22 آذر 1402 - 05:29

تقاضای چین برای فلز سرخ حامی رشد بهای این محصول در بازار جهانی است؛ اما معامله‌گران چشم‌انتظار انتشار داده‌های تورمی آمریکا و تاثیر آن بر سیاست‌های پولی فدرال‌رزرو از خرید دست کشیده‌اند و این موضوع زمینه‌ساز عقبگرد بهای کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی شده است.

 فلز سرخ روز دوشنبه یازدهم دسامبر را کاهشی آغاز کرد؛ به نحوی که تا اواسط این روز در معاملات آتی کامکس آمریکا ۰.۳‌درصد از بهای مس کاسته شد و این فلز برای ساعاتی کانال قیمتی ۳.۸دلاری را از دست داد و به سطح قیمتی ۳.۷۹دلار به ازای هر پوند سقوط کرد.

بخشی از عقب‌نشینی بهای مس در معاملات آتی کامکس آمریکا را باید در احتیاط معامله‌گران سرمایه‌ای در آستانه تصمیم‌گیری فدرال‌رزرو در خصوص سیاست‌های پولی بانک‌مرکزی دنبال کرد. ظرف روز سه‌شنبه ۱۲دسامبر داده‌های تورمی ایالات‌متحده آمریکا منتشر می‌شود و این داده‌ها مسیر سیاستگذاری فدرال‌رزرو در خصوص نرخ بهره را مشخص می‌کند. نظرسنجی رویترز پیش‌بینی تورم ۳.۱درصدی برای ماه نوامبر در بازه سالانه را دارد که تحقق این پیش‌بینی به مفهوم کاهش تورم نسبت به ماه‌های قبل بوده و سیاستگذاران فدرال‌رزرو را برای کاهش سیاست انقباضی ترغیب می‌کند.

ظرف روز پایانی هفته گذشته داده‌های اشتغال ایالات‌متحده آمریکا برای ماه نوامبر بهتر از انتظار اعلام شد. داده‌های ماه نوامبر نشان داد که نزدیک به ۲۰۰‌هزار شغل به ایالات‌متحده اضافه شده است، این در حالی است که پیش‌بینی‌ها از اشتغال‌زایی برای ۱۸۰‌هزار نفر خبر می‌داد. در عین حال نرخ بیکاری برای ماه نوامبر به‌طور غیرمنتظره‌ای عقب‌نشینی کرد؛ این در حالی بود که نرخ دستمزدها در این ماه افزایشی بود. مجموع این موارد بیانگر آن است که سیاست‌های انقباضی نتوانسته است اقتصاد ایالات‌متحده را مطابق پیش‌بینی دچار رکود کند. این داده‌های مثبت از وضعیت اشتغال، دست فدرال‌رزرو را برای تشدید سیاست انقباضی و تعویق زمان کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ باز می‌گذارد. بنابراین بهبود داده‌های اشتغال در ایالات‌متحده آمریکا، سیگنال منفی موثری برای بازار به همراه داشته است.

داده‌های اداره گمرک چین نشان داد که واردات مس چین در ماه نوامبر نسبت به ماه اکتبر ۱۰‌درصد افزایش داشته است. میزان واردات مس به این کشور به ۵۵۰‌هزار تن مس محتوی رسیده که این رقم بیشترین میزان واردات مس به چین در بازه دوسال اخیر است. این رشد واردات بیانگر رشد تقاضای داخلی برای فلز سرخ از سوی چین بوده و محرک بهای این فلز است. دنیای اقتصاد

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *