نقشه راه ۳۰ ساله توسعه معادن

06 دی 1402 - 07:38

آیا رشد ۱۳ درصدی پیش بینی شده برای بخش معدن در برنامه هفتم محقق می شود؟در حال حاضر رشد این بخش معادل ۳ درصد است که به اعتقاد کارشناسان برای این افزایش این رشد نیاز است که برای بخش معدن کشور ساختارسازی شود که از جمله آن می توان به سرمایه گذاری در حوزه انرژی، حمل و نقل و بهبود ظرفیت های تجاری مثل واردات و صادرات اشاره کرد.
به گفته رئیس خانه معدن ایران برای تبدیل مواد معدنی خام به مواد فرآوری ‌شده و کسب ارزش‌‌‌‌‌‌‌‌افزوده از آن نیازمند انرژی هستیم؛ اما با وجود غنای ایران ازنظر منابع انرژی، حوزه سیاستگذاری آن طور که باید نتوانسته برنامه ریزی لازم را انجام دهد.
همچنین بخش معدن به یک نگاه کلان و جامع نیاز دارد که تمامی ظرفیت‌ها و ضرورت‌‌‌‌‌‌‌‌ها را مدنظر داشته ‌باشد.برای نمونه، استفاده از کریدور شرق به غرب و کریدور شمال به جنوب در زمینه توسعه صادرات محصولات معدنی باید مورد ظرفیت سنجی قرار بگیرد.
از سوی دیگر افزایش سهم بخش معدن و صنایع معدنی در سبد محصولات صادراتی خاصه از منظر ارزش، نیاز به برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی صحیح دارد و نظر بخش‌خصوصی متولی باید در این زمینه اخذ شود.
برآوردهای کارشناسی نشان می دهد که تنظیم برنامه‌های توسعه‌‌‌‌‌‌‌‌ای در بخش معدن با زمان‌بندی کمتر از ۳۰سال ‌امکان‌پذیر نیست و منهای فراهم‌ بودن زیرساخت‌ها، نمی‌توان رشدهای جهشی را انتظار داشت.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *