تولید جهانی آلومینا در ماه آوریل سال جاری ۱۱.۵۵۴ میلیون تن اعلام شد که از این میزان ۷۳۷ هزار تن آلومینای شیمیایی و ۱۰.۸۱۷ میلیون تن آلومینای متالورژی بوده است.
به گزارش عیار معدن، طبق گزارش انستیتوی بینالمللی آلومینیوم، تولید روزانه آلومینا در ماه آوریل سال جاری ۳۸۵.۱ هزار تن بوده است.تولید روزانه آلومینا در ماه آوریل سال جاری نسبت به ماه آوریل سال گذشته با ۲.۴ هزار تن کاهش و نسبت به ماه قبل از آن یعنی مارس نیز با ۴.۸ هزار تن کاهش روبرو بوده است.
چین همواره بهعنوان بزرگترین تولیدکننده آلومینا در جهان طی ماه آوریل، ۶ میلیون و ۷۲۰ هزار تن آلومینا تولید کرد که معادل تولید ۲۴ هزار تن آلومینا است. پس از چین اقیانوسیه با ۱.۴۸۲ میلیون تن تولید، مقام دوم در تولید را داشته که معادل تولید ۴۹.۴ هزار تن در روز است. هر دوی این مناطق نسبت به ماه آوریل سال گذشته تولید خود را کاهش دادهاند.
جدول میزان تولید آلومینا در مناطق مختلف جهان به قرار ذیل است:
لازم به یادآوریست، به علت خواص منحصر بفرد فلز آلومینیوم و استراتژیک بودن این فلز در دنیا ، روز به روز استفاده از آن در بسیاری از صنایع و بخصوص صنایع با تکنولوژی بالا ، گستردهتر شده و نیاز بازار جهانی به مصرف این فلز افزایش چشمگیری یافته است .
با توجه به هدفگذاری تولید ارقام بالایی از این فلز در برنامههای توسعهای کشور و احداث چند کارخانه تولید شمش آلومینیوم اهمیت تولید این فلز استراتژیک بیشتر مشخص میگردد. ماده اولیه و اصلی جهت تولید این فلز ، اکسید آلومینیوم )(Al2O3 با درصد خلوص بالا بوده و تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور ، شرکت آلومینای ایران (مجتمع جاجرم) میباشد.
مطالعات اکتشافی زمینشناسی معادن بوکسیت جاجرم که در ۱۰ کیلومتری شمال شرق جاجرم در استان خراسان شمالی واقع شده نشان دهنده این حقیقت بود که میزان ذخیره و کیفیت بوکسیت جاجرم به اندازه کافی مناسب است که ایجاد کارخانه تولید آلومینا را توجیه میکند.