۳ میلیارد دلار، نیاز کشور به ماشین آلات معدنی

27 آذر 1402 - 05:07

عضو هیات مدیره خانه معدن ایران گفت: نیاز واقعی کشور برای خرید ماشین آلات معدنی برای رشد این حوزه ، عددی بالغ بر ۳ میلیارد دلار می باشد.
به گزارش عیار معدن، على خطیبى، عضو هیات مدیره خانه معدن ایران در رابطه با مشکلات واردات ماشین آلات معدنی گفت: اگر به مقطع زمانی گذشته برگردیم، هپکو شرکتی بود که ماشین آلات متناسب با معادن کوچک و متوسط و شرکت های راهسازی تولید می کرد و بنا به بودجه های فراوان عمرانی که در حوزه راه و شهرداری ها در کشور وجود داشت این شرکت فعالیت خوبی نیز داشت و گریدر و غلطک را با کیفیت رقابتی صادراتی تولید می کرد.

عضو هیات مدیره خانه معدن ایران گفت: به عنوان یک فعال معدنی اعتقاد دارم هپکو در سالیان گذشته توانسته بود جایگاه خود را پیدا کند و محصولات خوبی را عرضه کند که در مقاطعی شرکت های معدنی خرید های کلان خود را با قراردادهای چندمیلیون دلاری با این شرکت امضا کردند. بعد از مدتی این شرکت در بحران و مشکلات اقتصادی کشور و تحلیل رفتن بودجه های عمرانی و کمتر شدن تقاضا و بحث واگذاری ها، به مرور زمان مشکلات هپکو به یک مسئه اساسی در کشور تبدیل می شود و با ارائه راهکاری مختلف مصوبه منع واردات ماشین آلات معدنی در سال ۹۷ تصویب می شود، در مقطعی که نفت تحریم و منبع ارز ساز کشور که معدن است.

وی افزود: با توجه به این مصوبه، همزمان شوک ارزی نیز به این بخش وارد شد و قیمت ماشین آلات معدنی چند برابر شد و امروز نمی توان همان ماشین آلات را خریداری با قیمت های چند سال گذشته خریداری کرد. بنابراین، خرید ماشین آلات خارجی مقرون به صرفه نمی باشد و استهلاک ماشین آلات روز به روز در حال افزایش است که دولت باید برای این موضوع چاره ای بیاندیشد. با توجه به همین مشکلات در نشست های مختلف، باید در این موضوع احساسات را کنار بگذاریم، گرچه در این بحث مهم نقش تولید کننده داخل بسیار مهم است ولی برای رونق تولید معدنی کشور، این مصوبه نیاز به بازنگری دارد.

او ادامه داد: به طور مثال در مجموعه ملی مس یک گزارشی تهیه شد است که بر اساس ظرفیت معدن و نیاز واقعی معدن ، مجموع ماشین آلات حمل کننده ۴۲۳ دستگاه(با فرض ۱۰۰ تن) و بارکننده بیل مکانیکی ۱۲۴ دستگاه و حفاری تعداد ۴۸ دستگاه مورد نیاز معدن مس است و این گزارش در شهریور امسال تهیه شده است و مبلغی بالغ بر ۸۷۵ میلیون دلار فقط مجموعه شرک ملی مس نیاز به ماشین آلات دارد و دیگر شرکت های بزرگ نیز اگر به این آمار اضافه شود چیزی حدود ۳ میلیارد دلار نیاز کشور به ماشین آلات معدنی است و این جز واقعیت های جامعه است. نیاز داخلی ماشین آلات معدنی با توجه به شرایط معادن کشور دامپتراک های ۱۰۰ و ۱۳۰ تن می باشد که تعمیرات و نگهداری را نیز شامل می باشد.

خطیبی در پایان گفت: مزیت ویژه تولید کنندگان داخلی ماشین آلات معدنی، برای معادن بخش کوچک و متوسط است که شرکت های داخلی توان تولید آن را دارند . مهمترین مشکل بحث سرمایه در گردش و میزان مبالغ قراردادها می باشد و معدنکار بخش کوچک نیاز به ماشین آلات با قیمت مناسب دارد و با استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از فرصت های معدنی یک سرمایه در گردشی را با ضمانت های مورد اطمینان در اختیار بخش تولید قرار گیرد تا مشکلات خریدار و فروشنده نیز مرتفع شود. فولادبان

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *