بورس فلزات لندن ناجی صنعت آلومینیوم روسیه شد

02 خرداد 1403 - 04:52

به نظر می‌رسد هشدار بورس فلزات لندن «LME» به کسانی که به دنبال اجرای تحریم‌های جدید علیه آلومینیوم روسیه هستند، حداقل در حال حاضر کارساز بوده است.

به گزارش عیار معدن به نقل از فلزات آنلاین، پس از اینکه دولت‌های ایالات متحده آمریکا و بریتانیا بورس‌های کالایی را از تحویل فلز آلومینیوم با مبدا تولید روسیه بعد از ۱۲ آوریل سال ۲۰۲۴ منع کردند، معامله‌گران برای خرید محموله‌های این فلز تولید شده در روسیه موجود در انبارهای بورس فلزات لندن هجوم بردند.

بر همین اساس، بیش از نیمی از حواله فروش تناژ ثبت ‌شده آلومینیوم در انبارهای ذخایر بورس فلزات لندن که برای فروش در شرایط محدود بازار در نظر گرفته شده بود، در هفته منتهی به ۱۲ آوریل سال ۲۰۲۴ ابطال شد؛ با این حال، امکان صدور مجدد حواله فروش برای این محموله‌ها در آینده در شرایط خاص بازار وجود دارد.

در چندین روز گذشته پس از اینکه بورس فلزات لندن قوانین خود را در مورد تحویل آلومینیوم با مبدا تولید روسیه تغییر داد، مقدار قابل‌توجهی از محموله‌های این فلز که حواله فروش برای آن‌ها صادر شده بود، باطل و به انبار ذخایر بورس نامبرده بازگردانده شدند.

افزایش حجم نقدینگی در بازار فیزیکی آلومینیوم باعث شد، اختلاف قیمت‌های این فلز و همچنین قیمت مبنای نقدی سه ماهه آن کاهش یافته و موجب ایجاد وضعیت کانتنگو شود. به نظر می‌رسد تحویل آلومینیوم با مبدا تولید روسیه از انبارهای ذخایر بورس فلزات لندن، وضعیت چالش برانگیزتری را در ماه‌های آینده تجربه کند. با این حال، شانس به بورس فلزات لندن رو کرده است، چراکه مصرف‌کنندگان در چین حاضر به خرید محموله آلومینیوم تولید شده در روسیه از بازار فیزیکی هستند.

وضعیت فعلی ذخایر آلومینیوم در «LME»

بیشترین حجم تقاضا برای خرید ذخایر آلومینیوم از انبار بورس فلزات لندن در بندر گوانگیانگ کره‌جنوبی است؛ جایی که حواله فروش ۱۰۹ هزار و ۱۲۵ تن از موجودی ذخایر آلومینیوم در هفته منتهی به ۱۵ آوریل سال ۲۰۲۴ باطل شد و ابطال حواله فروش ۷۹ هزار و ۸۵۰ تن آن فقط در این روز اتفاق افتاد.

بیش از ۹۰ درصد از تمام حواله‌های فروش صادر شده برای آلومینیوم ذخیره شده در انبارهای بورس فلزات لندن در پایان ماه مارس ۲۰۲۴ متعلق به آلومینیوم با مبدا تولید روسیه است که در انبار بورس مذکور واقع در بندر گوانگیانگ قرار دارد. گفتنی است که حدود نیمی از حجم کل موجودی آلومینیوم ثبت‌ شده در انبارهای بورس فلزات لندن، در انبارهای بندر گوانگیانگ کره‌جنوبی نگهداری می‌شود.

ذکر این مسئله خالی از لطف نیست که امکان معامله محموله‌هایی که در زمان اعلام وضع تحریم‌ها از قبل حواله فروش آن‌ها صادر شده بود، بلامانع است. در صورتی که مصرف‌کنندگان در کشورهایی نظیر بریتانیا و آمریکا به خرید محموله‌های آلومینیوم با مبدا تولید روسیه که در حال حاضر حواله فروش برای آن‌ها از سوی بورس فلزات لندن صادر نشده است اقدام کنند، محموله‌های خریداری شده مشمول تحریم‌های وضع شده از سوی این دو کشور خواهد شد.

اگرچه امکان فروش محموله‌های آلومینیوم با مبدا تولید روسیه که احتمالا برای مدت طولانی در انبارهای ذخایر بورس فلزات لندن نگهداری می‌شوند و حواله فروش نیز برای آن صادر نشده است، با توجه به تحریم‌های وضع شده فعلی وجود ندارد اما می‌توان این محموله‌ها را مجددا به انبارهای بورس نامبرده بازگرداند که این اقدام موجب خواهد شد انبارگردانان بورس فلزات لندن هزینه بیشتری از تولیدکنندگان فلزات دریافت کنند؛ به علاوه می‌توان برای محموله‌های بازگردانده شده، مجددا حواله فروش نیز در آینده در شرایطی خاص صادر کرد.

حجم واردات آلومینیوم اولیه موجود در انبارهای بورس فلزات لندن به چین

 

افزایش حجم واردات آلومینیوم روسیه به چین

اگرچه ایالات متحده آمریکا واردات تمام محصولات آلومینیومی تولید شده در روسیه را ممنوع اعلام کرده است و بسیاری از مصرف‌کنندگان در کشورهای غربی از خرید آلومینیوم تولید شده در این کشور شرقی امتناع می‌ورزند اما امکان فروش محصولات فلز نامبرده در بازار داخلی روسیه وجود دارد. علاوه‌براین، تمایل چین به خرید آلومینیوم روسیه نسبت به گذشته افزایش چشمگیری را تجربه کرده است.

در همین راستا، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آلومینیوم اولیه از روسیه به چین در سال ۲۰۲۳ وارد شد که نسبت به حجم ۴۶۲ هزار تنی وارد شده به این کشور در سال ۲۰۲۲ بیشتر بود؛ در واقع می‌توان گفت که سه چهارم حجم کل واردات آلومینیوم به چین به فلز تولید شده در روسیه اختصاص دارد.

طبق بررسی‌های انجام شده، روند صعودی واردات آلومینیوم روسیه به چین در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۴ نیز ادامه پیدا کرد؛ بر همین اساس، حجم واردات آلومینیوم روسیه به چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ در مجموع حدود ۳۹۲ هزار تن اعلام شد. علاوه‌براین، احتمال می‌رود تولیدکنندگان چینی در سال ۲۰۲۴ سقف تولید سالانه محصولات آلومینیومی (۴۵ میلیون تن) تعیین شده از سوی دولت این کشور را رعایت نکنند.

در همین رابطه، چین قصد دارد علاوه بر راه‌اندازی واحدهای جدید تولید آلومینیوم و همچنین افزایش ظرفیت تولید واحدهای فعلی در این کشور، مقدار فزاینده‌ای آلومینیوم از روسیه وارد کند. شرکت «Rusal» به عنوان تولیدکننده مطرح آلومینیوم کم‌کربن در روسیه، یکی از گزینه‌هایی است که چین قصد دارد از محصولات آلومینیومی تولیدی این شرکت به عنوان مواد اولیه واحدهای تولیدی خود استفاده کند.

افزایش تمایل چین برای خرید فلز آلومینیوم تولید روسیه، ممکن است بر ظرفیت واحدهای تولید فعلی و جدید تاثیر بگذارد و حتی این احتمال وجود دارد فلز تولید روسیه با برچسبی جدید مجددا سر از انبارهای ذخیره بورس فلزات لندن در بیاورد. با این وجود، باید منتظر ماند و دید که در آینده وضعیت محموله آلومینیوم با مبدا تولید روسیه موجود در انبارهای بورس فلزات لندن به کجا ختم خواهد شد.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *