منصور شکرالهی نماینده کرمان در مجلس اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیریهای انجامشده، طرح تیتانیوم کهنوج در اوایل پاییز امسال به بهرهبرداری خوهد رسید.
به گزارش عیار معدن، معدن تیتانیوم کهنوج بیش از ۲۵ سال ناتمام مانده بود که خوشبختانه از زمانی که این طرح به شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد واگذار شد، کارها با سرعت مناسب در حال پیشرفت است. در همین راستا، کارخانه کنسانتره تیتانیوم کهنوج اوایل پاییز سال جاری افتتاح میشود و امیدواریم این طرح، نقش موثری در ایجاد اشتغال در کهنوج و جنوب استان کرمان داشته باشد.
دکتر شکرالهی نماینده کرمان و عضو کمیسیون انرژی مجلس با ارائه جزئیات بیشتر در خصوص طرح تیتانیوم کهنوج گفت: با پیگیریهایی که ما با وزارت نیرو و مقامات استانی داشتیم، خوشبختانه توانستیم مشکل پست برق مجتمع تیتانیوم کهنوج را حل کنیم. در حال حاضر، این مجتمع مثل سایر صنایع انرژیبر کشور با محدودیت مصرف برق روبرو است که این مشکل به دلیل کسری برق، یک مشکل فراگیر در کشور است و صنایع را با آسیب مواجه ساخته است.امیدواریم با پیگیریها و اجرای برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت، این مشکل کسری برق در کشور نیز بهطور اصولی حل شود.
درخواست اجرای طرح سرباره در مجتمع تیتانیوم کهنوج
نماینده مردم کرمان در مجلس تصریح کرد: ما از شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد درخواست داریم که برای تکمیل زنجیره ارزش و همینطور کمک به ایجاد اشتغال در منطقه محروم جنوب استان کرمان، طرح سرباره را نیز اجرایی کند. ۷۰۰ نفر تاکنون در مجتمع تیتانیوم کهنوج جذب شدهاند که بهرهبرداری از کارخانه کنسانتره تیتانیوم و همینطور آغاز عملیات اجرایی طرح سرباره میتواند باعث اشتغالزایی بیشتر این مجموعه و آبادانی منطقه شود.
شکرالهی ادامه داد: خوشبختانه شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در کنار توسعه و تولید، در حوزه وظایف و مسئولیتهای اجتماعی نیز در منطقه جنوب استان کرمان، نظیر ساخت زمینهای چمن و احداث مدرسه ایفای نقش میکند و امیدواریم این رویه در آینده با قوت بیشتری ادامه داشته باشد. اخیراً کلنگ احداث یک مدرسه ۱۲ کلاسه توسط این شرکت بر زمین زده شده که درخواست ما و مردم منطقه این است که کار احداث مدرسه جهت خدمترسانی بیشتر به مردم، هرچه زودتر به پایان برسد.
از تولید تا اشتغالزایی و ایفای مسئولیتهای اجتماعی
مهندس هوشنگ انوری مدیرعامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد نیز در خصوص طرح تیتانیوم کهنوج اظهار داشت: از سه سال گذشته که طرح تیتانیوم کهنوج با برنده شدن شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در مزایده شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به ما واگذار شد، این طرح که ۲۵ سال بر زمینمانده بود، به سرعت اجرایی شد و اکنون مراحل نهایی خود را سپری میکند و به زودی در اوایل پاییز امسال، کارخانه کنسانتره تیتانیوم با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن در سال به تولید خواهد رسید.
مهندس انوری تصریح کرد: مجتمع تیتانیوم کهنوج تاکنون به صورت مستقیم ۷۰۰ شغل ایجاد کرده و با اینکه در حال حاضر به دلیل محدودیتهای برق، فعالیتها در این طرح متوقف شده اما حقوق تمام کارکنان با وجود فشاری که به شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد از ناحیه محدودیتهای برق وارد شده، بهطور کامل و بهموقع پرداخت شده است. قابل ذکر است که بهزودی و با راهاندازی کارخانه اکسید تیتانیوم، میزان اشتغال در این مجتمع افزایش نیز خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در مورد طرح سرباره نیز عنوان کرد: ما برای اجرای طرح سرباره در مرحله مطالعات تکمیلی قرار داریم و انشآلله به محض تکمیل این مطالعات، مجوزهای لازم برای طرح سرباره نیز اخذ خواهد شد و این طرح را در جوار معدن اجرایی خواهیم کرد تا سهم بیشتری در اشتغالزایی و آبادانی منطقه جنوب استان کرمان داشته باشیم.
انوری در پایان در خصوص اجرای مسئولیتهای اجتماعی در جنوب استان کرمان گفت: با وجود اینکه طرح تیتانیوم کهنوج هنوز به بهرهبرداری نرسیده و ما در این طرح به درآمد نرسیدهایم، اما وظایف و مسئولیتهای اجتماعی خود را در حوزههایی نظیر احداث زمین چمن و ایجاد فضاهای ورزشی، احداث مدارس و کمک به ساخت و تکمیل برخی جادهها ایفاء کردهایم و در آینده نیز منابع بیشتری را به حوزه مسئولیتهای اجتماعی تخصیص خواهیم داد.