هم زمان با انتشار خبر لغو تخفیفهای مالیاتی که مشمول بیش از پنج میلیون تن محمولههای صادراتی فلز تولید شده در چین میشود، قیمت این فلز در بازارهای بینالمللی افزایش یافت.
به گزارش عیار معدن و به نقل از وبسایت «mining.com»، پس از اعلام وزارت دارایی چین مبنی بر لغو تخفیفهای مالیاتی محمولههای صادراتی آلومینیوم، قیمت آتی این فلز در بورس فلزات لندن حدود ۸٫۵ درصد افزایش را تجربه کرد. گفتنی است سالانه مقادیر قابلتوجهی از محمولههای آلومینیوم در قالب محصولات نیمهساخته از مبدا چین صادر میشود.
تحلیلگران موسسه «SMM» طی گزارشی عنوان کردند: از آنجایی که ظرفیت رشد تولید آلومینیوم در کشورهای دیگر محدود شده است، بنابراین تولیدکنندگان چینی فرصتی پیدا کردهاند تا بار هزینه مالیات وضع شده بر روی آلومینیوم چین را به خریداران خارجی منتقل کنند. به نظر میرسد با لغو تخفیفهای مالیاتی، در کوتاهمدت حجم صادرات آلومینیوم صادراتی چین کاهش پیدا کند. به علاوه، این اقدام دولت چین ممکن است حجم صادرات محصولات آلومینیومی با ارزش افزوده بالا از مبدا این کشور را افزایش دهد.
دانکن هابز، سرپرست بخش تحقیقات در شرکت «Concord Resources» بیان کرد: مشکل محدودیت دسترسی به آلومینیوم در بازار را میتوان با افزایش زمان باز بودن پنجره آربیتراژ صادرات از چین رفع کرد. با انجام این کار، قیمت آلومینیوم در بورس «LME» به شدت افزایش مییابد و این مسئله صادرکنندگان چینی را ترغیب خواهد کرد حجم صادرات محمولههای آلومینیوم تولیدی خود را افزایش دهند.
سازمان تحقیقاتی دولتی چین با نام «Antaike» طی گزارشی اعلام کرد: لغو تخفیفهای مالیاتی از سوی دولت چین، حجمی به اندازه محموله ۵٫۲ میلیون تنی محصولات آلومینیومی صادر شده از این کشور در سال ۲۰۲۳ که ۱۷٫۷ میلیارد یوان (۲٫۴ میلیارد دلار) ارزش آن اعلام شده را پوشش خواهد داد.
گفتنی است اقدام مذکور باعث افزایش قیمت سهام تولیدکنندگان آلومینیوم در خارج از چین شده است. در همین راستا، ارزش سهام شرکت تولیدکننده آلومینیوم «Norsk Hydro ASA» حدود ۷٫۳ درصد و ارزش سهام شرکت «Rio Tinto Plc» مستقر در لندن ۱٫۹ درصد رشد را به ثبت رساند.
ناگفته نماند دولت چین تخفیفهای مالیاتی برای محمولههای صادراتی مس را نیز لغو کرده و تخفیفهای مالیاتی برای صادرات برخی از محصولات نفتی پالایش شده، سیستمهای خورشیدی، باتری و تعدادی از محصولات معدنی غیرفلزی را کاهش داده است.
اوا مانتی، استراتژیست بخش کالا در شرکت «ING Bank NV» در همین رابطه اظهار داشت: دولت چین به دلیل بهکارگیری برخی از شیوههای تجاری با انتقادهای فزایندهای مواجه شده است و تصمیم این کشور در رابطه با لغو تخفیفهای مالیاتی برخی از کالاهای صادراتی، میتواند بخشی از استراتژی دولت این کشور در مقابله با اقدامات احتمالی دولت آتی آمریکا باشد. کامنتی عنوان کرد: چین قصد دارد با انجام چنین اقداماتی توانایی خود در تاثیرگذاری بر پویایی بازار جهانی را به آمریکا و اتحادیه اروپا نشان دهد و از آن به عنوان یک برگ برنده در مذاکرات تجاری خود با این دو استفاده کند.
افزایش قیمت آلومینیوم پس از لغو تخفیفهای مالیاتی محمولههای صادراتی
طبق آمار ارائه شده، میزان مصرف فلزات صنعتی چین در واحدهای تولیدی در کنار حجم فروش این فلزات در بازار داخلی این کشور روندی صعودی را به ثبت رساند. این روند صعودی در حالی اتفاق افتاده است که قیمت فلزات صنعتی از اواخر ماه سپتامبر ۲۰۲۴ و برای هفتمین هفته متوالی روندی نزولی را تجربه کرده بودند. لازم به ذکر است که قیمت آلومینیوم بورس فلزات لندن در پایان روز معاملاتی ۱۵ نوامبر ۲۰۲۴، بزرگترین جهش را از ماه آوریل سال مذکور تجربه کرد و با ۵٫۳ درصد افزایش، به دو هزار و ۶۵۱ دلار در هر تن رسید.