ریزش ۹۰درصدی قیمت لیتیوم در سال ۲۰۲۴ / تولیدکنندگان بر سر دو راهی تولید با ضرر یا تعطیلی خطوط تولید

24 آذر 1403 - 04:23

طبق آمارهای آژانس بین‌المللی انرژی سرمایه‌گذاری در حوزه معادن لیتیوم حدود ۶۰درصد بالا رفته است و میزان تولید این فلز معدنی در سال آینده ۱۵درصد افزایش خواهد یافت. درمقابل بهای لیتیوم در طول ۱۸ ماه گذشته ۹۰درصد افت پیدا کرده تا تولیدکنندگان لیتیوم بر سر دوراهی تولید با ضرر یا تعطیلی موقت کارخانه‌های خود باقی بمانند.

به گزارش عیار معدن، قیمت لیتیوم در دسامبر ۲۰۲۲ به اوج خود یعنی ۸۵ دلار در هر کیلوگرم رسید ولی بهای این فلز معدنی در طول ۱۸ ماه گذشته حدود ۹۰ درصد افت پیدا کرد تا تولیدکنندگان با ضرر مواجه شوند. در جست‌وجو علت ریزشی شدن قیمت لیتیوم در سال جاری مشخص شد تقاضا برای این فلز معدنی در طول سال‌های ۲۰۲۱ و۲۰۲۲ از سوی صنعت خودروهای برقی افزایش یافت و پیش‌بینی‌ها از تداوم روند رو به رشد تقاضا برای لیتیوم حکایت می‌کرد. به دنبال این موضوع توجه شرکت‌های معدنی بزرگ دنیا به کشف منابع و تولید لیتیوم معطوف شد. در مقابل پیش‌بینی‌ها جهت رشد تقاضا برای لیتیوم در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ تحقق نیافت که نتیجه آن افت قیمت چشمگیر قیمت این فلز معدنی و تعطیلی حدود ۱۲ کارخانه بزرگ لیتیوم در جهان بود.

بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی سرمایه‌گذاری در معادن لیتیوم از سال گذشته تا دسامبر ۲۰۲۴ حدود ۶۰ درصد افزایش یافته است و انتظار می‌رود میزان تولید و عرضه لیتیوم در سال ۲۰۲۵ نیز ۱۵ درصدی افزایش یابد. ولی اعضای آژانس بین‌المللی انرژی بر این باورند روند کاهشی تقاضا برای لیتیوم طی چند سال آینده ادامه خواهد داشت و رکود بازار جهانی منجر به کاهش قیمت این فلز معدنی می‌شود.

تولیدکنندگان بر سر دو راهی تولید با ضرر یا تعطیلی موقت

به گفته مارتین جکسون (Martin Jackson)، رئیس شرکت مشاوره معدن CRU تولید لیتیوم باتوجه به شرایط فعلی بازار جهانی به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد چراکه تولیدکنندگان در صورت یافتن مشتری در ازای هر تن لیتیوم حداکثر ۷۶۵ دلار دریافت می‌کنند. ولی استخراج و تولید هر تن لیتیوم بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار هزینه دارد. طبق برآوردهای این شرکت مشاوره معدنی تعطیلی موقت خطوط تولید لیتیوم باتوجه به استهلاک تجهیزات تولید و هزینه‌های کارخانه نیز سبب زیان سنگین تولیدکنندگان می‌شود و این مسئله موجب شده تولیدکنندگان جهانی لیتیوم بر سر دوراهی تولید یا تعطیلی موقت کارخانه‌های خود باقی بمانند.

کاهش تولید لیتیوم در استرالیا و چین

اخبار منتشر شده از سوی وزارت صنعت و معدن چین نشان می‌دهد اکثر تولیدکنندگان لیتیوم در این کشور با کاهش خروجی خود در صدد افزایش عمر معادن لیتیوم هستند و قصد افزایش تولید لیتیوم تا زمان بازگشت رونق به بازار جهانی را ندارند. همچنین طبق بررسی‌های رویترز بعضی از شرکت‌های معدنی استرالیا به جای لیتیوم به تولید سنگ آهن، مس یا نیکل روی آورده‌اند تا ضرر حاصل از فروش لیتیوم در سال جاری را جبران کنند. در این میان مسئولان شماری دیگر از کارخانه‌های لیتیوم استرالیا خطوط تولید خود را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده‌اند.

ایراسین

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *