به گفته صنعتگران، کمبود سوخت گاز و گازوئیل نیروگاهها و قطعی برق تمام شهرکهای صنعتی کشور را تا اطلاع ثانوی تعطیل و تولید را متوقف کرده است.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس از شنبه ۲۴ آذر ماه قطع برق شهرکهای صنعتی به طور کامل آغاز شده است.مدتی پیش شرکت توزیع برق به شهرکهای صنعتی اعلام کرده بود دو روز در هفته برق شهرکهای صنعتی قطع خواهد شد اما روز گذشته به شهرکهای صنعتی اعلام شد که به دلیل کمبود شدید انرژی، برق آنها به صورت کامل قطع میشود.کمبود گاز و افت ذخایر گازوئیل نیروگاهها از شهریورماه تاکنون عامل اصلی قطعی برق عنوان شده است.
در سال جاری مسائل ناشی از ناترازی انرژی، مازوت سوزی، کمبود گاز و گازوئیل بخصوص در یکی – دو ماه اخیر وارد فاز جدیدی شده بطوریکه تشدید محدودیت مصرف انرژی در بخش خانگی و صنایع را به همراه داشته است.در ابتدا با ورود به نیمه دوم امسال دولت با توقف مازوت سوزی در کشور آغاز قطع برق برنامهریزی شده در سراسر کشور را اعلام کرد اما بعد از گذشت دو هفته، اجرای این تصمیم متوقف شد.
در ادامه عباس علی آبادی وزیر نیرو در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از بازگشت مازوت سوزی و به دنبال آن توقف قطع برق خبر داد. بنابراین با به کارگیری سوخت مازوت در نیروگاهها قطع برق برای مدتی متوقف شد.اما اکنون و پس از گذشت چند هفته نه تنها دوباره قطع برق منازل آغاز شده است بلکه قطع برق صنایع وارد مرحله گسترده تری شده به طوری که از بعد از ظهر روز گذشته قطع برق شهرکهای صنعتی به طور کامل آغاز شده و به این ترتیب خاموشی شهرکهای صنعتی را به طور کامل تعطیل کرده است.
مرتضی اسلام زاده در گفت گو با فارس در خصوص وضعیت قطع برق شهرکهای صنعتی سراسر کشور، گفت: از بعد از ظهر روز گذشته قطع برق شهرکهای صنعتی سراسر کشور آغاز شده است.قطع برق شهرک های صنعتی و توقف تولید وی افزود: زمان قطع برق در شهرکهای صنعتی از ۸ صبح تا ۱۰ شب است و به این ترتیب تمام فعالیت شهرکهای صنعتی در سراسر کشور متوقف شده است. این فعال اقتصادی بیان داشت : قطع برق شهرکهای صنعتی از بعد از ظهر روز گذشته آغاز شده و تا پایان هفته بعد نیز ادامه دارد.دبیر کمیته شهرکهای صنعتی کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران افزود: اغلب واحدهای صنعتی شهرکهای صنعتی را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل میدهند که فاقد ژنراتور هستند بنابراین با قطع برق شهرکهای صنعتی فعالیت واحدهای صنعتی کوچک و متوسط هم متوقف میشود.وی افزود: اما واحدهای صنعتی بزرگ در شهرکهای صنعتی دارای ژنراتور هستند و در هنگام قطع برق میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. اسلامزاده گفت: شهرک صنعتی عباس آباد دارای ۲۲۰۰ واحد صنعتی است که ۸۰ درصد آن صنایع کوچک و متوسط و بقیه آن نیز صنایع بزرگ است.
این صنعتگر اظهار داشت: در این شهرک صنعتی ۵۰ هزار نفر اشتغال دارند.وی با بیان اینکه قطع برق در شهرکهای صنعتی مشکلات زیادی را برای صاحبان صنایع ایجاد میکند، اظهار داشت: واحدهای صنعتی دارای تعهداتی به صنایع هستند که با قطع برق قادر به تولید و تحویل سفارشات خود نیستند. به دنبال این مساله صنایع بزرگ هم دچار مشکل می شوند.وی افزود: قطع برق شهرکهای صنعتی در نیمه اول سال یک روز و نهایتاً دو روز در هفته بود اما اکنون وارد مرحله قطع برق به صورت تمام روزهای هفته شدهایم و این در حالی است که هنوز خسارت قطع برق در نیمه اول سال جبران نشده است.اسلام زاده بیان داشت: تاکنون شاهد قطع برق در فصل سرد سال نبودهایم و این اتفاق برای اولین بار رخ داده است.
زیان ۸ میلیارد دلاری شهرک های صنعتی ناشی از قطع برقدبیر کمیته شهرکهای صنعتی کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران، گفت: زیان ناشی از قطع برق شهرکهای صنعتی کل کشور در نیمه اول امسال بر اساس آمار مرکز پژوهشهای اتاق ایران ۸ میلیارد دلار بوده است.وی با تاکید بر اینکه در هیچ جای دنیا برق صنایع قطع نمی شود، افزود: بیکاری، کمیاب شدن کالا، گرانی و تورم از جمله آثار زیانبار قطع برق و توقف تولید است. اسلام زاده بیان داشت: با قطع برق و عدم تولید کارفرمایان چگونه می توانند حقوق کارگران را بپردازند، ضمن اینکه با توجه به نزدیک شدن به پایان سال باید عیدی کارگران و سایر حق آنها را بپردازند.وی با بیان اینکه نباید با قطع برق، کارگران را بیکار کرد، گفت: با قطع برق و عدم تولید، امکان اجرای تعهداتمان را به کارخانجات نداریم لذا وضعیت تولید آنها نیز به دلیل عدم وجود قطعات با مشکل مواجه میشود.اسلامزاده اظهار داشت: تاکنون قطع برق صنایع در فصل سرد سال و به خصوص قطع برق صنایع در تمام طول هفته سابقه نداشته است و این اتفاق برای اولین بار رخ داده است.
مرتضی شیخ دبیر شهرکهای صنعتی شمس آباد نیز در گفت وگو با فارس اعلام کرد با قطع برق شهرکهای صنعتی که از روز گذشته آغاز شده تمام فعالیت واحدهای صنعتی به جز آنها که دارای ژنراتور هستند متوقف شده است.وی گفت: قطع برق از روز گذشته آغاز شده است و تا اطلاع ثانوی نیز ادامه دارد.بر اساس آمار وزارت نیرو ۸۰۰۰ مگاوات از نیروگاههای ایران به دلیل نداشتن گاز و گازوئیل در آستانه خاموشی هستند. این نیروگاهها تامین برق ۱۵ میلیون نفر در شمال کشور را بر عهده دارند.به گفته کارشناسان در این شرایط راهکار حل این بحران صرفهجویی انرژی توسط مردم است.