پیشبینی نهادهای رسمی حاکی از آن است که تقاضای جهانی مس از ۲۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ به ۳۹ میلیون تن تا سال ۲۰۴۰ افزایش یابد. به گزارش عیار معدن، بانک گلدمن ساکس در سال ۲۰۲۱، مس را نفت جدید اعلام و در گزارش مبسوطی در همان زمان نقش اساسی این فلز در فناوری های انرژی پاک را برجسته کرد. دو سال بعد از آن، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که با دور شدن جهان از مصرف نفت، تقاضای مس از سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۰ بیش از ۶۶ درصد افزایش خواهد یافت.
تارنمای «ویژوال کپیتالیست» با انتشار یک اینفوگرافی جدید ضمن مقایسه تقاضای نفت و مس، نشان داده که چگونه تقاضای مس طی دهههای آینده افزایش مییابد، در حالی که انتظار میرود، مصرف نفت کاهش یابد. بر اساس این گزارش، دادههای گزارش از سوی صندوق بینالمللی پول در اکتبر ۲۰۲۴ جمع آوری شده است.
در حال حاضر مس طیف گستردهای از کاربردها از جمله شبکه برق، وسایل نقلیه برقی (EVs) و فناوری های انرژی تجدیدپذیر حیاتی را دربر میگیرد. همچنین این فلز به طور گسترده در صنایعی مانند ساخت و ساز، زیرساخت ها و صنایع دفاعی استفاده میشود.
بر اساس سناریوی انتشار صفر خالص کربن که با هدف محدود کردن گرمایش کره زمین طراحی شده و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی از ارکان این سناریو به شمار میرود، پیشبینی میشود که تقاضای جهانی مس از ۲۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ به ۳۹ میلیون تن تا سال ۲۰۴۰ افزایش یابد. بر پایه این سناریو پیش بینی میشود، مصرف نفت کاهش یابد و از حدود ۱۰۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ به ۶۶ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۴۰ کاهش یابد.
پیش بینی میشود، بخش عمدهای از افزایش تقاضای مس ناشی از صنعت خودروهای برقی باشد، چراکه بسیاری از اجزای خودروهای برقی به مس متکی هستند. به طور متوسط، یک خودرو برقی استاندارد حاوی ۶۰ تا ۸۳ کیلوگرم مس است که چهار برابر بیشتر از یک خودرو موتور احتراق داخلی(معمولی) است.
مس پرس