معدن کاری زیرزمینی مغفول مانده است

24 اردیبهشت 1404 - 04:09

به گزارش عیار معدن، رئیس هیات‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران مطرح کرد: از مهمترین چالشهای حوزه معدن کشور، نبود تکنولوژی و تجهیزات معدن کاری زیرزمینی است. علیرضا شهیدی در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه تخصصی معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات معدنی، راه‌سازی، عمرانی، قطعات و تجهیزات وابسته با بیان اینکه ایران بهشت معادن دنیاست گفت: تنوع کم‌نظیر زمین‌شناسی ایران سبب شده که کشور ما از سوی متخصصان بین‌المللی به‌ عنوان بهشت معادن و زمین‌شناسی جهان شناخته شود؛ موضوعی که در ثبت جهانی پدیده‌هایی چون کلوت‌های لوت و ساختارهای زمین‌شناسی زاگرس نیز نمود پیدا کرده است.

وی افزود: با توجه به لزوم نگاه چندوجهی به معدن، باید از دید صرفاً استخراجی عبور کرده و به ظرفیت‌هایی نظیر زمین‌ گردشگری توجه کنیم. معادنی مانند انگوران و پتاس خور و بیابانک می‌توانند به ایستگاه‌های زمین‌گردشگری تبدیل شوند. برای مثال، آبشار نمکی بیابانک نوروز امسال میزبان ۱۲ هزار بازدیدکننده بود.

این فعال حوزه معدن ضمن اشاره به ظرفیت عظیم معدن آهن A21، خاطرنشان کرد: با ذخیره‌ای بالغ بر چهار تا هشت میلیارد تن مگنتیت با عیار ۶۵ درصد، این محدوده می‌تواند نیاز کشور را پاسخ دهد، اما به دلیل نبود تکنولوژی بهره‌برداری زیرزمینی، بهره‌برداری از آن فعلاً مقرون‌به‌صرفه نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از تمرکز صرف بر عناصر معدنی شناخته‌شده مانند سرب و روی، تاکید کرد: باید عناصر همراه استراتژیک مانند ژرمانیوم و نیکل را هم در نظر گرفت؛ موادی که در باتری‌های نسل آینده و انرژی‌های پاک اهمیت بالایی دارند.

شهیدی از نبود ماشین‌آلات هوشمند در نمایشگاه انتقاد کرد و گفت: علیرغم تنوع ماشین‌آلات در نمایشگاه امسال، هنوز شاهد حضور پررنگ تجهیزات خودران و هوشمند زیرزمینی نیستیم. در حالی که اگر بخواهیم به سمت اکتشافات عمیق و بهره‌برداری زیرزمینی برویم، چاره‌ای جز استفاده از فناوری‌های نوین نداریم.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *