با توجه به عملکرد بازار جهانی آلومینیوم و نقش بسزای بسیاری از شرکتها در امر بازیافت آلومینیوم، پیشبینی میشود که ۱۳ شرکت در سال ۲۰۲۴ حرف اول را در بازیافت آلومینیوم زده و تولیدکنندگان سبز این فلز باشند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی عیار معدن و به نقل از باشگاه آلومینیوم، پیشبینی میشود در سال جاری میلادی، ۱۳ شرکت ذیل تولیدکنندگان سبز این فلز باشند.
نولیس (Novelis): نولیس که شرکتی زیرمجموعه شرکت هندی هیندالکو است، به عنوان بزرگترین شرکت بازیافت آلومینیوم در جهان شناخته میشود. این مجموعه به بازیافت سریع و در مقادیر بالا معروف است.
شرکت نولیس در آمریکای شمالی، بزرگترین سهم بازار بازیافت را دارد. پس از آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و آمریکای جنوبی جزو بزرگترین بازارهای این شرکت محسوب میشوند.
کنستلیوم (Constellium): شرکت کنستلیوم، بزرگترین شرکت و در واقع شرکتی پیشکسوت در بازیافت آلومینیوم است. این شرکت قادر است سالانه ۳۲ میلیارد قوطی نوشابه را بازیافت کند.یکی از مزایای این شرکت فرانسوی، نوآوری در امر بازیافت است و همچنین پایداری تولید، مهمترین شعار این شرکت محسوب میشود.
نورسک هیدرو (Hydro): شرکت نروژی نورسک هیدرو، همواره در صف نخست بازیافت همراه با تکنولوژی برتر قرار دارد. شعار اصلی این شرکت، تولید آلومینیوم به همراه انرژی تجدیدپذیر است.این شرکت نروژی سالانه دو میلیون تن آلومینیوم بازیافتی در واحدهای خود واقع در اروپا، ایالات متحده آمریکا، کانادا و آلمان تولید میکند.
ریوتینتو (Rio TinTo): شرکت ریوتینتو آلکان از جدیدترین روشهای بازیافت فلز آلومینیوم استفاده میکند. این شرکت به تازگی ۷۰۰ میلیون دلار جهت تصاحب ۵۰ درصد از سهام شرکت متالکو (Metalco) صرف کرده است.متالکو یکی از شرکتهای پیشکسوت در تولید بیلت و اسلب بازیافت شده آلومینیوم در جهان است که ظرفیت تولید آن ۹۰۰ هزار تن برآورد میشود.
این گسترش و افزایش ظرفیت به نفع شرکت ریوتینتو و در راستای تولید آلومینیوم بازیافت شده با درصد کربن پایین بوده و ریوتینتو در راستای کاهش ردپای کربنی محصولات خود، اقدام به تلفیق و با خریداری شرکتها و واحدهای دیگر کرده است.
اسپیرا (Speira): شرکت اسپیرا، شرکت نورد و بازیافت اروپایی است که به عنوان پیشکسوت در امر بازیافت شناخته میشود. در ماه مارس سال ۲۰۲۳ و به دنبال تصاحب شرکت «Real Alloy Europe»، ظرفیت بازیافت این شرکت به ۶۵۰ هزار تن افزایش یافت.
کایزر آلومینیوم (Kaiser Aluminium): با توجه به اولویتبندی شرکت کایزر آلومینیوم در سال ۲۰۲۳، این شرکت مسائل زیستمحیطی را در راس برنامههای خود قرار داده است. در همین راستا، ارتقای کیفی محصولات نورد و افزایش استفاده از ضایعات آلومینیومی بازیافت شده حائز اهمیت است.
آماگ متال اتریش (AMAG Austria Metall): شرکت آماگ در صنعت جهانی آلومینیوم جایگاه ویژهای دارد زیرا تولید محصولات نیمهنهایی این شرکت از آلومینیوم ضایعاتی زبانزد است.این شرکت به عنوان بزرگترین تکسایت بازیافت آلومینیوم در اروپا شناخته میشود و از روشهای پیشرفته مرتبسازی و فرآوری ضایعات آلومینیوم در واحد بازیافت رانشوفن (Ranshofen) استفاده میکند.
تریمت آلومینیوم (TRIMET Aluminium): شرکت تریمت به عنوان یکی از ستونهای بازیافت آلومینیوم اروپا، صاحب سه واحد فعال بازیافت در این منطقه است.به گفته این شرکت آلمانی، بهرهوری انرژی و کاهش ردپای کربنی آلومینیوم در راس اهداف این شرکت قرار دارد و در همین راستا، ارتقای کیفی بازیافت آلومینیوم را به طور جدی پیگیری میکند.
شرکت UACJ: شرکت «UACJ» سعی دارد با ارتقای کیفیت محصولات، نقش مهمی را در امر بازیافت آلومینیوم ایفا کند. از اهداف مهم این شرکت میتوان به ارتقای زنجیره تولیدی و بازگشت بهینه مواد (نظیر آلومینیوم ضایعاتی) به این زنجیره اشاره کرد.
شرکت بازیافت تومرا (Tomra recycling): این شرکت توانسته است انقلابی بزرگ در امر بازیافت ایجاد کند و از اهداف مهم این شرکت، تولید محصولاتی با کیفیت بالاست.
شرکت بال (Ball Corporation): شرکت بال با حضور فعال خود در عرصه محصولات بستهبندی، بازیافت ضایعات آلومینیومی را در اولویت قرار داده است. یکی از اهداف مهم این شرکت، تولید محصولات بادوام با هدف کمک به چرخه صنعت آلومینیوم است.
روسال (Rusal): یکی از شرکتهای اصلی فعال در عرصه بازیافت آلومینیوم، شرکت روسال است. تولید و بازیافت فلز آلومینیوم با هدف کاهش آسیبهای زیستمحیطی، از مهمترین رویکردهای این شرکت محسوب میشود.
آرکونیک (Arconic): شرکت آمریکایی آرکونیک، سالهاست در امر ارتقای کیفی بازیافت آلومینیوم فعالیت میکند. از مهمترین اهداف این شرکت، سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه با هدف بهبود و ارتقای تولید در راستای کمک به محیط زیست است.