نیاز فزاینده جهان به مس برای انتقال انرژی / چالش ۳۰-۴۰-۵۰ برای صنعت مس

10 فروردین 1403 - 04:03

در حال حاضر مس با چالشی روبرو است که سعد رحیم اقتصاددان ارشد ترافیگورا آن را مشکل ۳۰-۴۰-۵۰ توصیف کرد. به گزارش عیار معدن، سعد رحیم، اقتصاددان ارشد گروه ترافیگورا، در مصاحبه ای گفت جهان به طور فزاینده ای به مس نیاز خواهد داشت تا نیازهای انتقال انرژی را برآورده کند.

ترافیگورا این غول تجارت کالا و لجستیک مالک یا پیمانکار معادن نیست، اما در پروژه های معدنی در سراسر جهان سرمایه گذاری می کند.رحیم، در کنفرانس CERAWeek که توسط S&P Global برگزار شد، تاکید کرد که ترافیگورا در حال همکاری با طرف‌های مقابل و تولیدکنندگان است تا به ایجاد روابطی کمک کند که می تواند بین مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان پل ارتباطی برقرار نماید.

این شرکت سابقه ای طولانی در تشویق عرضه آنلاین دارد، از جمله در بخش نفت، زمانی که شرکت ها برای پیش پرداخت ها یا معاملات مالی به کمک نیاز دارند.رحیم گفت این شرکت یک صندوق اعتباری در بازوی مدیریت دارایی خود دارد که به شرکت ها کمک می کند تا به تامین مالی پروژه دسترسی پیدا کنند.

رحیم افزود: «اگر شرکتها نتوانند به منابع مالی دسترسی پیدا کنند، شاید بتوانیم نقشی را در آنجا ایفا کنیم و به برخی از پروژه‌هایی که فکر می‌کنیم باید اجرا شوند، اجازه می‌دهیم تا اجرا شوند. ما اپراتور نیستیم، اما می‌خواهیم مطمئن شویم که عرضه کافی در دنیا برای این کار وجود دارد.»

در حال حاضر مس با چالشی روبرو است که رحیم آن را “مشکل ۳۰-۴۰-۵۰” توصیف کرد.

هر پروژه مس به طور متوسط حدود ۳۰ درصد کوچکتر از دهه گذشته است. بنابراین، شما به پروژه‌های بسیار بیشتری نیاز دارید و برخی از آنها، به دلیل مقیاس، توسط اپراتورهایی اجرا می‌شوند که مقیاس یا سابقه‌ای که برخی از ماینرهای بزرگ داشته‌اند را ندارند.

شما یک مشکل ۴۰ درصدی دارید، و آن این است که میانگین هزینه شما، حداقل در بخش سرمایه، حداقل ۴۰ درصد بیشتر از قبل است. ۵۰ درصد این است که اکنون حداقل ۵۰ درصد بیشتر طول می کشد تا این پروژه ها اجرا شوند.

یکی از مشکلات احتمالی زمان لازم برای به تولید رسیدن پروژه ها است. ریچارد ادکرسون، رئیس و مدیرعامل Freeport-McMoRan گفت صدور مجوز یک مشکل واقعی برای پروژه‌های معدنی مس و دیگر معادن است. او از سیاستمداران خواست اقدام عملی برای حل و فصل این چالش انجام دهند.رحیم گفت، موضوع دیگر، سرمایه گذاری کم است، جایی که شرکت ها بازخرید و سود سهام را بر سرمایه گذاری دارایی ها اولویت می دهند.

رحیم انتظار دارد شکاف عرضه و تقاضای مس تا سال ۲۰۳۰ بین ۵ تا ۶ میلیون تن باشد.

برای ملموس تر شدن این موضوع در زمینه بازار نفت، می‌توانم بگویم که مانند ایجاد حفره ۲۰ میلیون بشکه‌ای در روز در بازار نفت است، درست است؟ رحیم گفت این چیزی است که شما از دست می دهید. گویی عربستان سعودی و روسیه را همزمان از دست دادید. مشکل این است که، برای مثال، حداقل در نفت، شما منبعی دارید که می توانید نسبتاً سریع آن را به دست آورید ولی شما آن را در مس ندارید.»

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *